Hoe werkt het?

Zie hierbij een stappenplan voor het aanmelden van je leesclub en het reserveren van titels op de website voor leesclubs. Meer informatie vind je ook op de website voor leesclubs

Word lid

1. Om gebruik te kunnen maken van de diensten voor leesclubs, moet je lid zijn bij jouw lokale bibliotheek. Pas daarna kun je titels reserveren op de website voor leesclubs. Aanmelden kan via een mail te sturen naar Anne Eijnwachter, onze leeskringcoördinator, of via het inschrijfformulier op onze website. Als je inschrijving compleet is, ontvang je de bibliotheekpas voor de leeskring via de post.
2. Ga naar de website www.mijnleesclub.nl. De eerste keer dat jouw leesclub de website bezoekt, maak je een profiel aan. Eén profiel per leesclub is voldoende. Bestaande leesclubs kunnen inloggen op de website en vervolgens titels bekijken en reserveren.
3. Klik rechtsboven op de profielknop en vervolgens op ‘aanmelden’ en vul het inschrijfformulier voor nieuwe leesclubs in.
4. De Bibliotheek checkt het formulier en bevestigt dat je een bij hen bekende leesclub bent.
5. Je account wordt geactiveerd, en jij ontvangt een bevestiging met login per mail.
6. Vanaf nu kun je boeken selecteren en reserveren. Je kunt ook zien welke titels er beschikbaar zijn in jouw regio en je kunt filteren op titel, auteur of thema. Per boek kun je zien wanneer deze beschikbaar is (met de standaard leentermijn van 6 weken).
7. Je krijgt een melding als de gereserveerde titel(s) klaarliggen bij jouw bibliotheek. Je hebt dan zes weken de tijd om het boek te lezen en te bespreken met jouw leesclub.
8. Lever de boeken weer op tijd in bij jouw bibliotheek. Zo ontvangt de volgende leesclub het boek ook weer op tijd.
 

Word lid en lees mee!