Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • Informatiebijeenkomst DoodGewoon over praten met kinderen over de dood Bekijk details

  27 september 2023

  Met het project Dood Gewoon wil de Bibliotheek Velsen aanmoedigen om er over te praten. Donderdag 28 september is het thema Praten met een kind over de dood. Cindy Thijssen (communicatiespecialist en kinderboeken schrijfster), Ineke Smit (rouwprofessional) en Mariska van Aarst (Uitvaartvereniging Associatie & IJmond) gaan met elkaar en de aanwezigen in gesprek. Over wat wel en niet te doen en open staan voor elke reactie van het kind. Heb je vragen over dit onderwerp, kom dan zeker naar deze bijeenkomst.

 • Terugblik thrilleravond in Bibliotheek IJmuiden Bekijk details

  24 september 2023

  De Gouden Strop Thriller tour startte woensdag 20 september jl. in IJmuiden. Er kwamen drie thrillerauteurs naar IJmuiden. Ze werden door Simone Tessensohn geïnterviewd over de ins en outs van het thriller schrijven. Gouden Strop-winnaar John Kuipers en Hebban Thrillerprijs-genomineerde Jeroen Windmeijer werden aan de tand voelen over hun schrijverschap en hun boeken.

 • Rima Orie en Zoulfa Katouh winnen Beste Boek voor Jongeren 2023 Bekijk details

  19 september 2023

  Op het festival BoekTok Live zijn 'In het vervloekte hart' van Rima Orie en 'Zolang de citroenbomen bloeien' van Zoulfa Katouh bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2023. De prijzen in de categorieën Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald werden uitgereikt door schrijver en oud-winnaar Tom De Cock. Het evenement is de officiële aftrap van de Boekenweek van Jongeren.

 • Boekenweek van Jongeren 3pak Bekijk details

  15 september 2023

  Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen van DAMN, HONEY hebben een verhaal geschreven voor 3PAK, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Kom deze week naar de Bibliotheek en haal je gratis 3PAK.

 • Nieuws over de verbouwing in Velserbroek Bekijk details

  7 september 2023

  De Bibliotheek in Velserbroek is GESLOTEN wegens verbouwing. Wil je meer te weten komen over de verbouwing, de tijdelijke locatie en de heropening? Kijk dan op onze verbouwingspagina.

 • Week van het lezen en schrijven Bekijk details

  30 augustus 2023

  Elk jaar in de 2de week van september is er extra aandacht voor geletterdheid en hoe belangrijk het is om je te kunnen redden in onze samenleving. Natuurlijk besteden we hier in de bibliotheek ook aandacht aan; dat doen we al vele jaren het hele jaar door.

 • Vrouwen uit Velsen voor Verborgen Verhalen gezocht Bekijk details

  28 juli 2023

  Verborgen Verhalen is een project waar bij vrouwen uit Velsen hun verhaal over thuis zijn en niet thuis zijn schrijven en delen. Op maandag 25 september start het kunst- en schrijfproject in Velsen onder professionele begeleiding. We zoeken vrouwen uit Velsen, van Nederlandse origine of die afkomstig zijn uit een andere cultuur. Meer informatie vind je in het filmpje en aanmelden kan via info@stadsreporters.nl of geef je op via Bibliotheek Velsen.

 • Groot succes voor Geef een prenteboek cadeau! Bekijk details

  19 juli 2023

  De landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was een succes. De klanten van de ReadShop in IJmuiden hebben deze geweldige stapel met boeken, maar liefst 143 prentenboeken van Kleine IJsbeer, aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd! Voor € 2,99 waren de boeken te koop bij de ReadShop. Wie er eentje extra kocht, doneerde deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

 • Vanaf 1 juli extra lang lenen Bekijk details

  30 juni 2023

  In juli en augustus mag je extra lang lenen. Dus wanneer je een boek leent in juli en augustus is de leentermijn 6 weken. Ook als je de boeken verlengt.

 • Vanaf 12 juli boekenmarkt in Velserbroek Bekijk details

  30 juni 2023

  We verkopen boeken voor jong en oud, zowel fictie als non fictie. De toptitels kosten €3, per stuk en de andere boeken € 0.50. In de Bibliotheek kun je vanaf €1,- met pin betalen. Je kunt niet met contact geld betalen. Dus kom langs bij de onze boekenmarkt. Van 12 juli tot 22 juli in Velserbroek.

Paginanavigatie