Resultaat 1 - 10 (van 29)

• Craftcafé wordt Handwerkclub de Bieb Bekijk details

10 augustus 2022

Het voormalig Craft Café door onder de nieuwe naam - Handwerkclub de Bieb. Ook tijdens de zomeropeningstijden zijn onze creatieve dames elke woensdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur aanwezig in Bibliotheek IJmuiden. In september komt daar ook de dinsdagochtend weer bij.

• Wat is dat onder de trap, mevrouw? Bekijk details

29 juli 2022

Een zeer opmerkzame jonge man kwam langs bij de balie van de Bibliotheek in IJmuiden. Noud vroeg wat er toch onder de trap hing. We moesten even het antwoord schuldig blijven maar we hebben Noud en zijn moeder beloofd het uit te zoeken. Lees gauw verder en ontdek ook wat het is.

• De eerste stickers zijn geplakt! Bekijk details

29 juli 2022

Tijdens de vakantie kun je mee doen met vakantielezen. In de Bibliotheek kun je je paspoort ophalen. Zodra je boeken gelezen hebt kun je bij de balie een sticker plakken in je paspoort. En doet je school mee? Dan plak je ook een sticker op de poster van je school. Doe je mee? Dan ding je mee naar leuke prijzen. Lees verder om te zien hoe het allemaal werkt.

• Expositie Stille Helden van Cailtin Mosterd verlengd Bekijk details

29 juli 2022

Problemen met je mentale gezondheid is iets wat iedereen kan overkomen. Maar vanwege het taboe wordt er nog steeds te weinig (openlijk) over gesproken. Deze expositie gaat over de gedachten, gevoelens en ervaringen van personen die worstelen/hebben geworsteld met mentale klachten. Jullie zijn helden! Blijf doorzetten!

• Deze zomer extra lang lenen en extra lang lezen Bekijk details

22 juli 2022

Vanaf 1 juli tot en met 29 augustus is het weer extra lang lenen in de Bibliotheek. Wanneer je de boeken op je pas zet, is de leentermijn vanzelf zes weken, ook als je de boeken verlengt! Weet jij al welke mooie boeken mee op vakantie mogen? Vanaf 8 juli vind je bij de servicebalie van de Centrale Bibliotheek in IJmuiden en Bibliotheek Velserbroek allerlei vrolijke ingepakte boeken. Er staan een aantal kernwoorden die het boek omschrijven, maar... de inhoud blijft een verrassing.

• Haal je paspoort en ga Vakantielezen in 6 landen Bekijk details

21 juli 2022

Met Vakantielezen reis je door 6 landen en ontdek je alle schatten. Haal je leespaspoort bij de balie van de Bibliotheek en lees boeken uit Dierenrijk, Sportmanië, Lachland, Griezellust, Avonturenland en Sprookjeseilanden. Bij een vol paspoort mag je in de Bibliotheek een prijsje grabbelen.

• Cultuur proeven en ontmoeten met Zomerfestijn Bekijk details

17 juli 2022

In juli en augustus organiseren KunstForm Velsen, de Volksuniversiteit Velsen en de Bibliotheek Velsen: Zomerfestijn. Bij het Zomerfestijn kun je vijf middagen deelnemen aan workshops, andere mensen ontmoeten, dansen en zingen. Geniet van heerlijke specialiteiten uit het thema land en test je kennis in de taalquiz.

• Schrijf je in voor een taal of creatieve cursus! Bekijk details

17 juli 2022

Wat wil jij leren na de zomer? De Volksuniversiteit gooit de deuren weer open voor nieuwsgierige en leergierige Velsenaren. Op 10 september starten eerste taalcursussen. Wat denk je van Frans of Italiaans? Kijk snel op de website en schrijf je in.

• Taalhuis spreekuur in de zomervakantie Bekijk details

15 juli 2022

Tijdens de zomervakantie van 18 juli tot en met 26 augustus is er geen taalspreekuur. Op woensdag 31 augustus is er weer taalspreekuur, van 1 uur tot 3 uur, in de Bibliotheek in IJmuiden.

• Pak je zomer deal! Bekijk details

29 juni 2022

Word lid deze zomer en lees de eerste 2 maanden gratis. Niet alleen de prachtige boeken in de collectie maar ook e-books en luisterboeken! Kom voor je vakantie naar de balie voor je abonnement en lees een heel jaar voor een prikkie!

Paginanavigatie