Resultaat 1 - 10 (van 39)

• Deel je Biebverhaal Bekijk details

16 september 2021

Iedereen kan weer terecht in de Bibliotheek. Dat willen we met zoveel mogelijk mensen delen via #mijnbibliotheek. Help je mee? Vertel ons wat de Bibliotheek voor jou betekent. Het mag in een paar woorden, een kort verhaal of in een gedicht. Een foto erbij is leuk, maar hoeft niet.

Bekijk details van Deel je Biebverhaal

• Lezing: Vogels rondom de Zuidpier Bekijk details

8 september 2021

Jelle van der Helm houdt in de maand september in de bibliotheek een expositie over Vogels rondom de Zuidpier. Op woensdagavond 15 september geeft Jelle in Bibliotheek IJmuiden van 19:30 tot 21:00 uur een lezing “Vogels rondom IJmuiden” het is een lezing die aansluit bij de expositie. Je bent van harte welkom, de lezing is gratis.

Bekijk details van Lezing: Vogels rondom de Zuidpier

• Minecraft Challenge #15: Bouw een fort van de Oude Hollandse Waterlinie! Bekijk details

8 september 2021

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord-Holland? Dan hebben wij een geweldige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de Bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van Minecraft Challenge #15: Bouw een fort van de Oude Hollandse Waterlinie!

• Ontdek Velsen, Ontdek de Bibliotheek Bekijk details

6 september 2021

Op deze dag vindt de aftrap van het culturele seizoen in Velsen plaats met Ontdek Velsen. Iedereen is uitgenodigd om al fietsend of lopend een rondje te maken langs de culturele parels van onze gemeente. Natuurlijk doet de Bibliotheek mee met dit mooie initiatief! Naast dat je boeken kan lenen is iedereen welkom om de Bibliotheek te komen ontdekken met verschillende activiteiten en speciale gasten.

Bekijk details van Ontdek Velsen, Ontdek de Bibliotheek

• Informatiemiddag Vrijwilligerswerk Bekijk details

2 september 2021

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in de Bibliotheek? Kom langs op woensdag 8 september! Vrijwilligerswerk in de bibliotheek heeft tal van voordelen.

Bekijk details van Informatiemiddag Vrijwilligerswerk

• Openingstijden vanaf 1 september Bekijk details

30 augustus 2021

Vanaf 1 september verruimen wij de openingstijden. Natuurlijk met inachtneming van de geldende regels volgens het RIVM. Vanaf 1 september is de Bibliotheek ook weer op dinsdag en donderdag geopend voor publiek en op woensdagavond is de vestiging van IJmuiden tot 21:00 uur geopend. Wij hopen je snel weer te zien in de Bibliotheek!

Bekijk details van Openingstijden vanaf 1 september

• Dit najaar nieuw in de Bibliotheek: een studiekring! Bekijk details

16 augustus 2021

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een "rondje actualiteiten", er wordt een gekozen onderwerp besproken en je neemt deel aan de discussie. Een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.

Bekijk details van Dit najaar nieuw in de Bibliotheek: een studiekring!

• Prentenboek cadeau actie groot succes voor de VoorleesExpress Velsen Bekijk details

11 augustus 2021

De landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was een succes; klanten van de Read Shop IJmuiden hebben maar liefst 24 prentenboeken van Max en de Maximonsters aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd! Voor € 2,50 waren de boeken te koop bij de Read Shop. Wie er eentje extra kocht doneerde deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

Bekijk details van Prentenboek cadeau actie groot succes voor de VoorleesExpress Velsen

• Verhalenwedstrijd Bekijk details

28 juli 2021

Heb jij een mooi verhaal in de pen? Doe dan mee aan de verhalenwedstrijd van de online Bibliotheek ter ere van de 90e verjaardag van Alice Munro.

Bekijk details van Verhalenwedstrijd

• Leest jouw school de langste vlaggenlijn bij elkaar? Bekijk details

6 juli 2021

Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in leesniveau. Om het blijven doorlezen in de zomervakantie extra leuk te maken houden we een SCHOOLBATTLE 'Vlaggetjes Lezen' met alle kinderen uit groep 3 t/m 8 uit Velsen. Haal je vlag op in de Bibliotheek, lees een boek, vul en tekenen je vlag in en wij hangen je vlag bij jouw school voor het raam in de Bibliotheek.

Bekijk details van Leest jouw school de langste vlaggenlijn bij elkaar?