Resultaat 1 - 10 (van 22)

• Alle lessen van start bij KUNSTFORM Velsen

17 september 2018

De nieuwe stichting KUNSTFORM is volop van start gegaan om een bijdrage te blijven leveren aan de cultuursector van Velsen. Iedereen is welkom om zichzelf in de breedste zin van het woord te ontplooien.

Bekijk details van Alle lessen van start bij KUNSTFORM Velsen

• Voorlezen is een feestje in de Bieb

17 september 2018

Verhaalkabaal, Voorleesfeest en Boekstartpret gaan weer van start in Bibliotheek Velsen. Voorlezen is van wezenlijk belang bij de taalontwikkeling van kinderen, blijkt uit diverse onderzoeken. In de drukke agenda van de meeste mensen wil het er nog wel eens bij in schieten om hier tijd voor te maken. Hier kan de bibliotheek in ondersteunen en het leesplezier te bevorderen.

Bekijk details van Voorlezen is een feestje in de Bieb

• Literatour

11 september 2018

Boekenweek voor jongeren. 21 topauteurs gaan tijdens de Boekenweek voor Jongeren op Literatour: een tournee langs 100 scholen. Daar gaan zij met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen. 21 t/m 30 september.

Bekijk details van Literatour

• Gouden wikkel in BoekStartkoffer van de Bibliotheek

10 september 2018

Voorlezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is leuk voor ouder en kind en het stimuleert de taalwoordenschat. Ruim zeventig procent van de kinderen, die vanaf de babyleeftijd worden voorgelezen, heeft voldoende woordenschat als ze naar de basisschool gaan. Bij kinderen die niet worden voorgelezen is dit slechts dertig procent.

Bekijk details van Gouden wikkel in BoekStartkoffer van de Bibliotheek

• Bibliotheek Velsen biedt hulp bij digitale diensten

3 september 2018

De online wereld wordt steeds groter. Steeds meer bedrijven en organisaties bieden hun diensten digitaal aan. Zo ook Bibliotheek Velsen. Klanten kunnen hun boeken verlengen via de website of de app en via de online bibliotheek kunnen e-books worden geleend of een gratis online cursus worden gevolgd. Om klanten bij deze diensten te ondersteunen introduceert de bibliotheek het gratis inloopspreekuur Digitale Bibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheek Velsen biedt hulp bij digitale diensten

• Nederjazz

3 september 2018

De Muziekweb Playlist is bedoeld als kennismaking met muziek rond specifieke thema's. De Playlist vormt één geheel: er kan niet in worden door- of teruggespoeld. De Muziekweb Playlist wordt u aangeboden in samenwerking met Buma en Sena.

Bekijk details van Nederjazz

• Week van de alfabetisering

1 september 2018

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook (klein)kinderen voorlezen.

Bekijk details van Week van de alfabetisering

• Netwerkorganisatie kunstform van start

31 augustus 2018

Na een onzekere en turbulente periode waarin de gemeenteraad haar vertrouwen in een voortbestaan van het Kunstencentrum definitief opzegde werd het faillissement voor de stichting onvermijdelijk. Stichting Bibliotheek Velsen kwam eerder deze zomer met curator Moeijes tot een overeenstemming en kocht de gehele boedel van het KCV over. Met de nieuwe stichting KUNSTFORM is de doorstart officieel ingezet om een bijdrage te blijven leveren aan de cultuursector van Velsen.

Bekijk details van Netwerkorganisatie kunstform van start

• Expositie Femme Fatale in de Bibliotheek

29 augustus 2018

Kunstenares Anouk van Marsbergen – Even exposeert in de maand september in de Bibliotheek van IJmuiden. De entree van de Bibliotheek is al door haar hand versierd, maar nu ook werken op canvas te bewonderen.

Bekijk details van Expositie Femme Fatale in de Bibliotheek

• Zing je mee met de Bibliotheek?

27 augustus 2018

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Bekijk details van Zing je mee met de Bibliotheek?