Resultaat 1 - 10 (van 22)

• Glansrijk slagen

23 april 2018

Middelbare scholieren die zonder afleiding willen studeren, kunnen de komende weken weer terecht bij bibliotheek Velsen!

Bekijk details van Glansrijk slagen

• Filmbieb

17 april 2018

Horrorfilms, dramafilms, animatiefilms of juist een film waar je om kunt lachen; je leent ze bij Filmbieb!

Bekijk details van Filmbieb

• Media Ukkie Dagen

4 april 2018

Aanstaande vrijdag starten de Media Ukkie Dagen (6 t/m 13 april) met als thema 'Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?'. De allerkleinsten weten de weg in de digitale wereld razendsnel te vinden en swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Hoe leer je je kinderen mediawijs gedrag aan? Wat kun je jouw dreumes, peuter of kleuter nu al leren over het omgaan met media?

Bekijk details van Media Ukkie Dagen

• Manifest

19 maart 2018

1+1+1=10: Bibliotheek, Kunstencentrum en Stichting Welzijn doen aanbod aan de Velsenaren én aan het nieuwe gemeentebestuur.

Bekijk details van Manifest

• Gewijzigde openingstijden

19 maart 2018

Denk je aan de gewijzigde openingstijden in de komende periode? Noteer alvast in je agenda!

Bekijk details van Gewijzigde openingstijden

• Feestelijke opening Taalhuis IJmond, locatie Velsen

12 maart 2018

Op woensdag 28 maart wordt van 15.00 tot 16.30 uur het Taalhuis Velsen officieel en feestelijk in de Bibliotheek geopend. Uitgenodigde gasten zijn onder andere Conny Braam en wethouder Baerveldt. Er wordt een interview gehouden met een taalambassadeur, en natuurlijk doet de directeur van de Bibliotheek, Tjeerd de Kort een woordje.

Bekijk details van Feestelijke opening Taalhuis IJmond, locatie Velsen

• De Bibliotheek en de Belastingdienst

5 maart 2018

Inwoners van Velsen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte kunnen vanaf dinsdag 20 maart terecht in de Bibliotheek op het Dudokplein 16. Samen met de sociaal raadslieden van Socius biedt de Bibliotheek een ondersteuning bij de digitale belastingaangifte

Bekijk details van De Bibliotheek en de Belastingdienst

• Verkiezingsdebat 5 maart gaat niet door!

5 maart 2018

Vanwege het plotselinge overlijden van kandidaat-raadslid Marlies Havik (PvdA) hebben we deze week in Velsen even geen trek in debatten en verkiezingsstrijd. Onze gedachten zijn bij de naasten van Marlies, waaronder haar twee kinderen. Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst. (bron: Huijbens Text & Event Consultancy) Dat betekent dat het welzijn- en cultuurdebat op maandag 5 maart in bibliotheek Velsen vanavond NIET doorgaat.

Bekijk details van Verkiezingsdebat 5 maart gaat niet door!

• UITNODIGING: Een publiek verkiezingsdebat in Bibliotheek Velsen!

28 februari 2018

Velsen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018. Om de stemkeuze te vereenvoudigen, heeft de gemeente inmiddels een online stemwijzer gelanceerd waarin de speerpunten van de tien deelnemende partijprogramma’s zijn verwerkt. Maar, wat is daarvan het effect op het publiek domein? Welke gevolgen heeft uw stem op het gebied van welzijn, cultuur en educatie?

Bekijk details van UITNODIGING: Een publiek verkiezingsdebat in Bibliotheek Velsen!

• Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

23 februari 2018

Wat de een normaal vindt, is voor de ander vreemd. Zoveel mensen, zoveel verschillen. Zou je weleens door de ogen van die ander naar de wereld willen kijken? Lees dan een boek. Lezen is kijken met andermans ogen.

Bekijk details van Kijken met andermans ogen? Lees een boek!