Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 19)

 • Snuffelcatalogus Bekijk details

  2 december 2021

  Weet je niet wat je wilt lezen? Je weet geen titel of schrijver? Zoek dan met onze nieuwe snuffelcatalogus naar boeken. De snuffelcatalogus is er voor jong en oud.

  Bekijk details van Snuffelcatalogus

 • Bibliotheek sluit op woensdag om 17.00u Bekijk details

  29 november 2021

  De komende periode sluit de Bibliotheek op woensdag om 17.00u Verder blijven de openingstijden ongewijzigd.

  Bekijk details van Bibliotheek sluit op woensdag om 17.00u

 • Online boekbespreking Bekijk details

  25 november 2021

  Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In het kader van de campagne Nederland Leest geven bibliotheken in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Senia doet ook mee, en organiseert over dit boek een aantal inspirerende pop-up leesclubs.

  Bekijk details van Online boekbespreking

 • Winnaar Publieksprijs is Lale Gül Bekijk details

  21 november 2021

  NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Terwijl je reist heb je tijd om heerlijk weg te duiken in een boek. Het beste boek volgens het publiek, de lezers, wordt daarom bekroond met de NS Publieksprijs. Lale Gül is de duidelijke winnaar!

  Bekijk details van Winnaar Publieksprijs is Lale Gül

 • Vanaf 6 november mondkapje verplicht en 11 november Bibliotheek IJmuiden tot 13:00uur gesloten Bekijk details

  5 november 2021

  Vanaf 6 november zijn de aangescherpte coronamaatregelen van kracht en is het weer verplicht een mondkapje te dragen in de Bibliotheek. De Bibliotheek is uitgezonderd voor het scannen van het coronatoegangsbewijs, dus je hebt geen QR code nodig. De Bibliotheek IJmuiden is donderdag 11 november tot 13:00 uur gesloten. Dit is in verband met reeds geplande activiteiten en de aangescherpte corona maatregelen. Vanaf 13:00 uur staan wij weer tot je beschikking. Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt...

  Bekijk details van Vanaf 6 november mondkapje verplicht en 11 november Bibliotheek IJmuiden tot 13:00uur gesloten

 • De Bibliotheek zoekt een programmeur en verbinder Bekijk details

  3 november 2021

  Bij de Bibliotheek Velsen en de Volksuniversiteit Velsen is er behoefte aan verdere ontwikkeling van de inhoudelijke programmering voor het ontplooien van vraaggerichte cursussen, het bevorderen van leesplezier en een divers cultureel aanbod voor jong en oud. We zoeken iemand die een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling en het ondernemerschap van onze organisaties.

  Bekijk details van De Bibliotheek zoekt een programmeur en verbinder

 • Kookschort winnen? Doe mee! Bekijk details

  1 november 2021

  Het is weer Kookboekenweek. Tijdens de Kookboekenweek viert de Bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Wat is jouw lekkerste recept van over de grens?

  Bekijk details van Kookschort winnen? Doe mee!

 • De Bibliotheek geeft het geschenk De Wandelaar cadeau in de maand november Bekijk details

  1 november 2021

  Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In het kader van de campagne Nederland Leest geeft de Bibliotheek aan haar leden in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Voor de jeugdige lezers is er het geschenk Katvis van Tjibbe Veldkamp

  Bekijk details van De Bibliotheek geeft het geschenk De Wandelaar cadeau in de maand november

 • Halloween Feest - Griezelen met Tjerk Noordraven Bekijk details

  21 oktober 2021

  De Bibliotheek viert op 30 oktober Halloweenfeest in IJmuiden met bezoek van Tjerk Noordraven en heel veel griezelplezier.

  Bekijk details van Halloween Feest - Griezelen met Tjerk Noordraven

 • Kookboekenweek 2021 Bekijk details

  18 oktober 2021

  De crème de la crème van de Nederlandse kookboekenauteurs heeft zojuist te horen gekregen dat ze kans maken op Het Gouden Kookboek 2021. Deze prijs gaat naar het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De vakjury, onder aanvoering van juryvoorzitter Nadia Zerouali, heeft tien titels uitgekozen die kans maken op de prestigieuze prijs. Op 21 oktober maakt deze vakjury de shortlist van Het Gouden Kookboek bekend. Als kers op de taart wordt op de Avond van het Kookboek...

  Bekijk details van Kookboekenweek 2021