Aangescherpte Corona maatregelen vanaf 15 oktober

Vanaf 15 oktober hebben wij de huisregels betreft de voorkoming van het verspreiden van het corona virus aangescherpt conform de landelijke maatregelen. Dit betekent concreet dat het vanaf 15 oktober niet meer is toegestaan te werken, studeren of een kopje koffie te drinken in de Bibliotheek. Om de contactmomenten te verminderen en wij aan een maximum van 30 personen zijn gebonden.Natuurlijk hebben wij nog steeds wel een prachtige collectie die tot je beschikking staat!Het retourneren van materialen gaat nog steeds via de buitenboekenbrievenbus. Bij binnenkomst verzoeken wij je te registreren en verplicht handen te desinfecteren. Ook is het dringende verzoek een mondkapje te dragen. (Zelf meenemen). Je ontvangt een mandje en kunt met inachthouding van de anderhalve meter afstand, nieuwe materialen uitzoeken om te lenen. Tot snel in de Bibliotheek!

Resultaat 1 - 10 (van 20)

• NS Publieksprijs: Stem nu op jouw Boek van het Jaar!

22 oktober 2020

NS publieksprijs. Stem nu en win een jaar lang gratis boeken én gratis reizen met de trein

Bekijk details van NS Publieksprijs: Stem nu op jouw Boek van het Jaar!

• Nieuwe corona maatregelen

15 oktober 2020

Vanaf 15 oktober hebben wij de huisregels ter voorkoming van het verspreiden van het corona virus aangescherpt volgens de landelijke maatregelen.

Bekijk details van Nieuwe corona maatregelen

• Informatiekrant Jeugd en Gezin

14 oktober 2020

Laten we eerlijk zijn: kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk. Er is geen opleiding voor, ieder kind is uniek, er zit geen gebruiksaanwijzing of handleiding bij. In deze informatiekrant staat hoe het Centrum Jeugd en Gezin je kan helpen.

Bekijk details van Informatiekrant Jeugd en Gezin

• Maand van de Geschiedenis

10 oktober 2020

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema Oost/West. Met ruim 500 activiteiten door heel Nederland ontdek je gisteren om vandaag te begrijpen.

Bekijk details van Maand van de Geschiedenis

• Nieuw: Online Bibliotheek-app

9 oktober 2020

Maak gebruik van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden!

Bekijk details van Nieuw: Online Bibliotheek-app

• Kinderboekenweek 2020

5 oktober 2020

Woensdag 7 oktober is er een Voorleesfeest in IJmuiden en vrijdag 9 oktober de voorleesactiviteit Boekstartpret in Velserbroek. Wil je ook komen? Geef je dan nu op!

Bekijk details van Kinderboekenweek 2020

• Minecraft Challenge

1 oktober 2020

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord-Holland? Dan hebben wij een geweldige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de Bibliotheek. Doe je mee? De opdracht van de maand september: Bouw de Bibliotheek van de Toekomst!

Bekijk details van Minecraft Challenge

• Week van de Eenzaamheid

1 oktober 2020

In de Week tegen Eenzaamheid (van 1 t/m 8 oktober) staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Bekijk details van Week van de Eenzaamheid

• Week van Lezen en Schrijven

2 september 2020

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, tablet of telefoon.

Bekijk details van Week van Lezen en Schrijven

• Boekenweek voor Jongeren

23 september 2020

Van 18 tot en met 27 september is er de Boekenweek voor Jongeren. Deze boekenweek is speciaal voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van dit keer niet drie, maar 4 schrijvers.

Bekijk details van Boekenweek voor Jongeren