Actuele vacatures vrijwilligers

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Werk je graag met mensen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij jou! Op dit moment werken er al meer dan 100 vrijwilligers in en rond onze bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers.
De rol van vrijwilligers is van onschatbare waarde want met de inzet en ondersteuning van ons enthousiaste team van vrijwilligers kunnen we écht maatschappelijke meerwaarde leveren.  

 

Welzijn Velsen en de Bibliotheek Velsen zoeken vrijwilligers voor:

Een leesgroepje en Taalwandelen.

Lees snel meer!

Mediabegeleider

Wil jij de jongste generatie inspireren op het gebied van media? Help mee tijdens de Mini Media Middag! Als vrijwilliger bij de Mini Media Middag begeleid je kinderen van 3 tot 6 jaar tijdens leuke en interactieve workshops. Ontdek samen met hen de digitale wereld op een speelse manier!

 

Lees meer

Coderdojo workshops

Bibliotheek Velsen is op zoek naar vrijwilligers die kinderen en jongeren begeleiden tijdens CoderDojo Workshops. Tijdens deze workshops gaan kinderen en jongeren van 7 t/m 17 aan de slag met nieuwe technologieën zoals robots of gamen.  

 

Lees meer

Voorlezer VoorleesExpress

Werk je graag met mensen, hou je van (voor)lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij jou! Als vrijwilliger bij de VoorleesExpress ga je 20 keer voorlezen aan kinderen in hetzelfde gezin. Het leesplezier vergroten is het belkangrijkste doen. 

Lees meer

Uitgelichte vacture: Begeleider Taalprogramma

Als begeleider van een taalprogramma kun je het verschil maken voor mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Ongeveer 1 a 2 uur per week begeleid je een persoon of groepjes mensen om ze te helpen hun Nederlands te verbeteren. Daarvoor bieden we verschillende taalprogramma’s en krijg je de mogelijkheid je te scholen hierin. Een prachtige mogelijkheid om samen met collega’s de bibliotheek te maken tot dé plek waar je heen gaat om aan de slag te gaan met de Nederlandse taal.

Lees meer