Resultaat 21 - 30 (van 48)

• Nederland Leest over voeding: we zijn wat we eten

31 oktober 2018

In november verslinden we boekenkasten. We lezen over koken, cultuur, lifestyle, voedingstechnologie en milieu. Bibliotheek Velsen staat van 1 tot en met 30 november namelijk in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema Voeding!

Bekijk details van Nederland Leest over voeding: we zijn wat we eten

• Open dag KunstForm Velsen

29 oktober 2018

Op zondag 4 november organiseert KunstForm Velsen open huis voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur of die daarmee aan de slag wil.

Bekijk details van Open dag KunstForm Velsen

• Belangrijk bericht m.b.t. inloggen

8 oktober 2018

Als gevolg van de overstap naar het andere bibliotheeksysteem blijken bepaalde gebruikersnamen van onze leden al te bestaan. Om te voorkomen dat bezoekers elkaars gegevens kunnen inzien, hebben we de gebruikersnamen die gebruikt worden om in te loggen in Mijn Menu en de Bibliotheek Wiseapp, moeten aanpassen en is het niet meer mogelijk om in te loggen met de gebruikersnaam die je gewend bent te gebruiken.

Bekijk details van Belangrijk bericht m.b.t. inloggen

• Start nieuwe leesgroep geschiedenis in Velsen/IJmuiden

28 september 2018

In Velsen start een leesgroep geschiedenis. In Leescafé Dudok (Bibliotheek Velsen) in IJmuiden is op dinsdagochtend 23 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over geschiedenis te lezen en in contact willen komen met andere lezers.

Bekijk details van Start nieuwe leesgroep geschiedenis in Velsen/IJmuiden

• Boekenvrienden in de Bieb tijdens de Kinderboekenweek

25 september 2018

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! En natuurlijk is er dan van alles te beleven in de Bibliotheek. Het thema is dit jaar vriendschap en de Bibliotheek pakt uit met boekenvrienden en het kinderboekenweekfeest.

Bekijk details van Boekenvrienden in de Bieb tijdens de Kinderboekenweek

• Soli gekozen tot beste cultuurvereniging van Nederland

24 september 2018

Soli is gekozen tot Vereniging van het Jaar in de categorie cultuur. De leden werden donderdagavond ‘overvallen’ door burgemeester Frank Dales, Rabobank-directeur Martijn van der Schaaf en vertegenwoordigers van NOC*NSF, LKCA en Kunstbende, de initiatiefnemers van de verkiezing. Bron: jutter.nl

Bekijk details van Soli gekozen tot beste cultuurvereniging van Nederland

• Alle lessen van start bij KUNSTFORM Velsen

17 september 2018

De nieuwe stichting KUNSTFORM is volop van start gegaan om een bijdrage te blijven leveren aan de cultuursector van Velsen. Iedereen is welkom om zichzelf in de breedste zin van het woord te ontplooien.

Bekijk details van Alle lessen van start bij KUNSTFORM Velsen

• Voorlezen is een feestje in de Bieb

17 september 2018

Verhaalkabaal, Voorleesfeest en Boekstartpret gaan weer van start in Bibliotheek Velsen. Voorlezen is van wezenlijk belang bij de taalontwikkeling van kinderen, blijkt uit diverse onderzoeken. In de drukke agenda van de meeste mensen wil het er nog wel eens bij in schieten om hier tijd voor te maken. Hier kan de bibliotheek in ondersteunen en het leesplezier te bevorderen.

Bekijk details van Voorlezen is een feestje in de Bieb

• Literatour

11 september 2018

Boekenweek voor jongeren. 21 topauteurs gaan tijdens de Boekenweek voor Jongeren op Literatour: een tournee langs 100 scholen. Daar gaan zij met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen. 21 t/m 30 september.

Bekijk details van Literatour

• Gouden wikkel in BoekStartkoffer van de Bibliotheek

10 september 2018

Voorlezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is leuk voor ouder en kind en het stimuleert de taalwoordenschat. Ruim zeventig procent van de kinderen, die vanaf de babyleeftijd worden voorgelezen, heeft voldoende woordenschat als ze naar de basisschool gaan. Bij kinderen die niet worden voorgelezen is dit slechts dertig procent.

Bekijk details van Gouden wikkel in BoekStartkoffer van de Bibliotheek