Actueel

Resultaat 11 - 20 (van 24)

 • Een Kookboek van Seppe Nobels is Gouden Kookboek 2021 Bekijk details

  5 november 2021

  Zojuist is op de Avond van het Kookboek bekendgemaakt dat Een Kookboek van Seppe Nobels (Uitgeverij Lannoo) is uitgeroepen tot Het Gouden Kookboek 2021. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De bekendmaking is ook gelijk de start van de Kookboekenweek, die duurt van 5 t/m 14 november.

  Bekijk details van Een Kookboek van Seppe Nobels is Gouden Kookboek 2021

 • Vanaf 6 november mondkapje verplicht en 11 november Bibliotheek IJmuiden tot 13:00uur gesloten Bekijk details

  5 november 2021

  Vanaf 6 november zijn de aangescherpte coronamaatregelen van kracht en is het weer verplicht een mondkapje te dragen in de Bibliotheek. De Bibliotheek is uitgezonderd voor het scannen van het coronatoegangsbewijs, dus je hebt geen QR code nodig. De Bibliotheek IJmuiden is donderdag 11 november tot 13:00 uur gesloten. Dit is in verband met reeds geplande activiteiten en de aangescherpte corona maatregelen. Vanaf 13:00 uur staan wij weer tot je beschikking. Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt...

  Bekijk details van Vanaf 6 november mondkapje verplicht en 11 november Bibliotheek IJmuiden tot 13:00uur gesloten

 • Week van de Mediawijsheid 2021 Bekijk details

  4 november 2021

  Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar ons leven in die online wereld staat ook onder druk. Waar we online voortdurend met elkaar in verbinding staan, maken we ons zorgen over toenemende polarisatie.

  Bekijk details van Week van de Mediawijsheid 2021

 • De Bibliotheek zoekt een programmeur en verbinder Bekijk details

  3 november 2021

  Bij de Bibliotheek Velsen en de Volksuniversiteit Velsen is er behoefte aan verdere ontwikkeling van de inhoudelijke programmering voor het ontplooien van vraaggerichte cursussen, het bevorderen van leesplezier en een divers cultureel aanbod voor jong en oud. We zoeken iemand die een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling en het ondernemerschap van onze organisaties.

  Bekijk details van De Bibliotheek zoekt een programmeur en verbinder

 • Kookschort winnen? Doe mee! Bekijk details

  1 november 2021

  Het is weer Kookboekenweek. Tijdens de Kookboekenweek viert de Bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Wat is jouw lekkerste recept van over de grens?

  Bekijk details van Kookschort winnen? Doe mee!

 • De Bibliotheek geeft het geschenk De Wandelaar cadeau in de maand november Bekijk details

  1 november 2021

  Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In het kader van de campagne Nederland Leest geeft de Bibliotheek aan haar leden in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Voor de jeugdige lezers is er het geschenk Katvis van Tjibbe Veldkamp

  Bekijk details van De Bibliotheek geeft het geschenk De Wandelaar cadeau in de maand november

 • Halloween Feest - Griezelen met Tjerk Noordraven Bekijk details

  21 oktober 2021

  De Bibliotheek viert op 30 oktober Halloweenfeest in IJmuiden met bezoek van Tjerk Noordraven en heel veel griezelplezier.

  Bekijk details van Halloween Feest - Griezelen met Tjerk Noordraven

 • Kookboekenweek 2021 Bekijk details

  18 oktober 2021

  De crème de la crème van de Nederlandse kookboekenauteurs heeft zojuist te horen gekregen dat ze kans maken op Het Gouden Kookboek 2021. Deze prijs gaat naar het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De vakjury, onder aanvoering van juryvoorzitter Nadia Zerouali, heeft tien titels uitgekozen die kans maken op de prestigieuze prijs. Op 21 oktober maakt deze vakjury de shortlist van Het Gouden Kookboek bekend. Als kers op de taart wordt op de Avond van het Kookboek...

  Bekijk details van Kookboekenweek 2021

 • Podcasts over lezen, luisteren, boeken en andere bibliotheken Bekijk details

  22 september 2021

  Podcasts zijn hip en een goede inspiratiebron voor het ontdekken van boeken. Op deze nieuwe pagina staan leuke en interessante podcasts over lezen, over boeken en podcasts van bibliotheken bij elkaar. Lekker luisteren en lezen maar!

  Bekijk details van Podcasts over lezen, luisteren, boeken en andere bibliotheken

 • Lezing: Vogels rondom de Zuidpier Bekijk details

  8 september 2021

  Jelle van der Helm houdt in de maand september in de bibliotheek een expositie over Vogels rondom de Zuidpier. Op woensdagavond 15 september geeft Jelle in Bibliotheek IJmuiden van 19:30 tot 21:00 uur een lezing “Vogels rondom IJmuiden” het is een lezing die aansluit bij de expositie. Je bent van harte welkom, de lezing is gratis.

  Bekijk details van Lezing: Vogels rondom de Zuidpier