Resultaat 11 - 20 (van 33)

• Eindvoorstellingen DanceWorks Velsen

4 juni 2019

De repetities voor de jaarlijkse eindvoorstellingen van DanceWorks Velsen zijn in volle gang. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 staan alle leerlingen weer op het toneel van Stadsschouwburg Velsen. Het hoogtepunt van ons dansjaar, waar leerlingen en docenten maandenlang naartoe werken. Wij nemen u ook dit jaar weer mee in een grote diversiteit aan stijlen. Van Klassiek tot Breakdance en van Modern tot Urban, gedanst door peuters tot volwassenen.

Bekijk details van Eindvoorstellingen DanceWorks Velsen

• Openingstijden

4 juni 2019

Tijdens de zomervakantie van 15 juli tot en met 24 augustus zijn er aangepaste openingstijden. Natuurlijk kun je tijdens deze periode je boeken ook langer lenen!

Bekijk details van Openingstijden

• Week van het Taalakkoord

17 mei 2019

Vandaag is door gemeenten, sociale partners en werkgevers in de regio’s IJmond en Zuid-Kennemerland een vernieuwd Taalakkoord ondertekend. Hiermee spreken ze met elkaar af ervoor te zorgen dat het lezen van taal voor steeds minder mensen een probleem is.

Bekijk details van Week van het Taalakkoord

• Mijn Bibliotheek, catalogus en Wise App tijdelijk niet beschikbaar

10 mei 2019

Op zondag 12 mei krijgt het bibliotheeksysteem een update.

Bekijk details van Mijn Bibliotheek, catalogus en Wise App tijdelijk niet beschikbaar

• Leescafé gesloten van 20-27 mei

6 mei 2019

Wegens vakantie is het Leescafé gesloten van 20 tot 27 mei. Voor en na deze week staat de koffie uiteraard voor u klaar! En wist je dat je met jouw bestelling van Leescafé Dudok overal in de bibliotheek mag gaan zitten? Zo kun je onder het genot van je kopje koffie en broodje een boek of tijdschrift lezen in de bieb!

Bekijk details van Leescafé gesloten van 20-27 mei

• Week van de Romeinen in de Bibliotheek

24 april 2019

Van 4 tot en met 12 mei 2019 vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud.

Bekijk details van Week van de Romeinen in de Bibliotheek

• Voorleestalenten gezocht!

19 april 2019

Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. Voorlezen is heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Zij leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en door ook te praten over het boek, worden kinderen gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan Ook leren kinderen goed te luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind ook.

Bekijk details van Voorleestalenten gezocht!

• Winnend verhaal

31 maart 2019

In het thema van de Boekenweek - Moeder de vrouw - vroegen wij om de mooiste verhalen over je eigen moeder. Uit de inspirerende en vaak ontroerende inzendingen was het moeilijk een keuze te maken. Uiteindelijk heeft Harold Suyk gewonnen met zijn prachtige verhaal.

Bekijk details van Winnend verhaal

• Zing Nederlands met me! Eerstvolgende is op 7 mei

27 maart 2019

Samenzang in de Bibliotheek. In een gezellige sfeer, anderstaligen samen met Nederlanders, beter Nederlands leren. Je hoeft niet goed te kunnen zingen. Zangplezier, gezellig contact met elkaar en het oefenen met de Nederlandse taal staan voorop!

Bekijk details van Zing Nederlands met me! Eerstvolgende is op 7 mei

• Bibliotheek Velsen zoekt helpende hand

26 maart 2019

Bibliotheek Velsen is op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen in de vestiging in IJmuiden of in Velserbroek, maar eventueel ook op locatie inzetbaar zijn.

Bekijk details van Bibliotheek Velsen zoekt helpende hand