Actueel

Resultaat 11 - 20 (van 26)

 • Filmbieb stopt per 1 juli aanstaande Bekijk details

  30 juni 2023

  Dienstverlening Filmbieb stopt per aanstaande 1 juli. Bij de fusie tussen Muziekweb en Beeld & Geluid van afgelopen jaar was het uitfaseren van Filmbieb één van de afspraken. Filmbieb was de afgelopen jaren onderdeel van Muziekweb.

 • Versier het voorleeshuisje Bekijk details

  28 juni 2023

  Heb jij een mooi boek gelezen (of voorgelezen gekregen) en wil je helpen ons voorleeshuisje nog mooier te maken? Haal dan je dakpannetje op bij de balie en maak een kleurrijke voorleestip voor op het dak van het voorleeshuisje. We kijken uit naar jullie creaties!

 • Gezocht: kunstenaars voor december expo Bekijk details

  21 juni 2023

  Ben jij creatief en wil je jouw werk in de Bibliotheek tentoonstellen? De Bibliotheek is op zoek naar kunstwerken met het thema - Verhalende kunst in Velsen - voor de expositie in december 2023. Alle kunstenaars worden uitgedaagd, van amateurs tot professionals.

 • WINNAARS JONGE JURY 2023 Bekijk details

  14 juni 2023

  Game on van Cis Meijer wint de Prijs van de Jonge Jury 2023! Gefeliciteerd Cis! De Jonge Jury Debuutprijs 2023 gaat naar Wolventijd van Lysander Mazee! Proficiat Lysander!

 • Thrillerweken in de Bibliotheek Bekijk details

  6 juni 2023

  De Thrillerweken van 26 mei t/m 18 juni zijn gestart met de uitreiking van de Gouden Strop. De prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De winnaar is John Kuipers met het boek Musserts schaduw. Deze en vele andere thrillers kun je in de spotlight vinden in de Bibliotheek de komende weken. Daarna volgt er een Thrillertour waarbij diverse thrillerschrijvers 10 Bibliotheken zullen bezoeken in Nederland. Aan Bibliotheek Velsen de eer om deze tour als eerste af te trappen...

 • Reading challenge 2023 van Hebban Bekijk details

  3 juni 2023

  Hoeveel boeken ga jij lezen in 2023? Doe mee aan het leukste goede voornemen van het jaar: meer én leuker lezen! Log in of maak een account aan en start jouw challenge.

 • De winnaar van de Gouden Strop 2023 Bekijk details

  25 mei 2023

  John Kuipers wint de Gouden Strop 2023. Hij schreef Musserts Schaduw over een vermoorde NSB-er op station Hollands Spoor. We hopen John in Velsen te verwelkomen op 20 september bij Gouden Strop tour.

 • Nieuw in IJmuiden: het Voorleeshuisje Bekijk details

  22 mei 2023

  In Bibliotheek IJmuiden staat een voorleeshuisje. In dit huisje kunnen kinderen en hun (groot)ouders samen aan de slag gaan met het prentenboek dat dan centraal staat. Lekker samen lezen en daarna, op verschillende manieren, het verhaal naspelen. Plezier gegarandeerd! Iedere maand kun je een ander boek vinden in het huisje. Komen jullie ook?

 • Geef een prentenboek cadeau! Bekijk details

  8 mei 2023

  De jaarlijkse campagne Geef een prentenboek cadeau gaat weer van start vanaf 12 mei. Doel van de Campagne: Goede kinderboeken voor een kleine prijs, zodat ieder kind in Nederland opgroeit met een eigen boekenplank vol prachtige boeken. Tijdens deze campagne koop je het klassieke prentenboek Kleine IJsbeer bij The Readshop in IJmuiden voor maar € 2,99! Vind je dat elk kind thuis mooie boeken zou moeten hebben? Reken er dan nog één af en doneer deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen, het...

 • Nieuwe verhalen van Manon Uphoff en Marcel van Driel bij piratengame Skull and Bones Bekijk details

  8 mei 2023

  Gamers die al meer dan twee jaar wachten op de piratengame Skull and Bones kunnen zich nu alvast onderdompelen in deze wereld dankzij Readification. Vandaag zijn twee nieuwe Verborgen Verhalen vrijgegeven via de Ubisoft Special-app.

Paginanavigatie