Resultaat 11 - 20 (van 29)

• Overzichtstentoonstelling cursisten KunstForm Bekijk details

11 mei 2022

In mei is een overzicht van wat de cursisten dit jaar hebben gemaakt te zien in het theater van de Bibliotheek in IJmuiden. Het afgelopen jaar hebben de cursisten van Afke Spaargaren zich bezig gehouden met verschillende thema’s. “Frida Kahlo”, “Vogelpracht”, “Wat je lekker vindt “ en het portret van de bekende Velsense fotograaf Reinder Weidijk, die een leuk zelfportret op Facebook plaatste, dat een bron van inspiratie bleek te zijn.

• Nieuw! De Booktoktafel Bekijk details

5 maart 2022

Even geen idee welk boek je wil lezen? Deze Booktokkers weten raad. Nieuw in de Bibliotheek in IJmuiden. De Booktoktafel. Daar vind je de aanbevelingen van de grootste booktokkers in Nederland. Kom langs en laat je inspireren.

• Kinderjury 2022 Bekijk details

15 februari 2022

Stem op jouw favoriete boek! Welk boek uit 2021 vind jij het beste? Laat het heel Nederland weten tijdens de Kinderjury lees- en stemweken! Kies een boek uit 2021 via de boekentips.

• Week van de Poëzie Bekijk details

28 januari 2022

Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur.

• De winkel in de entree van de bibliotheek van de Hartekamp Groep weer open Bekijk details

28 januari 2022

De kanjers van de Hartekamp Groep hebben deze maand al veel moois gemaakt. Het is te zien en te koop in de entree van de Bibliotheek in IJmuiden. U kunt terecht op maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur (op woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur).

• Biebbouwers Bekijk details

17 december 2021

Een nieuw jaar en een nieuwe serie BiebBouwers-Minecraftchallenges, om kinderen uit te dagen nuB Bibliotheekactiviteiten minder vanzelfsprekend zijn.

• Snuffelcatalogus Bekijk details

2 december 2021

Weet je niet wat je wilt lezen? Je weet geen titel of schrijver? Zoek dan met onze nieuwe snuffelcatalogus naar boeken. De snuffelcatalogus is er voor jong en oud.

• Online boekbespreking Bekijk details

25 november 2021

Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In het kader van de campagne Nederland Leest geven bibliotheken in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Senia doet ook mee, en organiseert over dit boek een aantal inspirerende pop-up leesclubs.

• Winnaar Publieksprijs is Lale Gül Bekijk details

21 november 2021

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Terwijl je reist heb je tijd om heerlijk weg te duiken in een boek. Het beste boek volgens het publiek, de lezers, wordt daarom bekroond met de NS Publieksprijs. Lale Gül is de duidelijke winnaar!

• Winnaar kookschort is bekend Bekijk details

15 november 2021

Afgelopen week was het Kookboekenweek. Tijdens de Kookboekenweek vierde de Bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Wij vroegen jouw lekkerste recept van over de grens. De heerlijkste recepten kwamen voorbij en we hebben uiteindelijk een winnaar gekozen.

Paginanavigatie