Resultaat 11 - 20 (van 44)

• De Bibliotheek zoekt kunstenaars voor expositie Bekijk details

10 oktober 2022

Ben jij creatief en wil je jouw werk in de Bibliotheek tentoonstellen? De Bibliotheek is op zoek naar kunstwerken met het thema - Winter in Velsen - voor de expositie in december 2022. Alle kunstenaars worden uitgedaagd, van amateurs tot professionals.

• Geheugenkabinet in Bibliotheek Velserbroek Bekijk details

30 september 2022

Op 29 september is in de Bibliotheek in Velserbroek het Geheugenkabinet geopend door wethouder Marianne Steijn. In het Geheugenkabinet zijn allerlei materialen over het brein en dementie verzameld. Naast boeken vind je daar ook informatie van Stichting Alzheimer.

• Boekenweek van Jongeren start 16 september Bekijk details

14 september 2022

Elk jaar is tijdens de Boekenweek van Jongeren de 3PAK geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs te verkrijgen bij de Bibliotheek. Kom dus snel naar de Bibliotheek in IJmuiden of Velserbroek en pak de 3PAK geschenkbundel na jouw bibliotheekbezoek gratis mee! Op = op.

• Gemeente Velsen gaat voor Duidelijke Taal Bekijk details

8 september 2022

Donderdag 8 september tekende de gemeente Velsen in de Bibliotheek in IJmuiden de Direct Duidelijk Deal. Met deze intentieverklaring wil de gemeente onderstrepen dat ze werken aan begrijpelijke taal. Het was ook de start van het lezerspanel, een groep burgers die de gemeente gaat helpen hun brieven begrijpelijker te maken.

• In september starten we weer met Klik & Tik Bekijk details

12 augustus 2022

Tijdens de gratis computercursus Klik & Tik leer je in eigen tempo aan de slag te gaan met je muis, toetsenbord, internet en e-mail. Heb je moeite met het werken op de computer? Dan is de cursus Klik & Tik iets voor je. In vier delen leer je de computer te bedienen, typen, het internet te gebruiken en kun je een account op social media aanmaken. Geef je nu op voor september!

• Craftcafé wordt Handwerkclub de Bieb Bekijk details

10 augustus 2022

Het voormalig Craft Café door onder de nieuwe naam - Handwerkclub de Bieb. Ook tijdens de zomeropeningstijden zijn onze creatieve dames elke woensdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur aanwezig in Bibliotheek IJmuiden. In september komt daar ook de dinsdagochtend weer bij.

• Wat is dat onder de trap, mevrouw? Bekijk details

29 juli 2022

Een zeer opmerkzame jonge man kwam langs bij de balie van de Bibliotheek in IJmuiden. Noud vroeg wat er toch onder de trap hing. We moesten even het antwoord schuldig blijven maar we hebben Noud en zijn moeder beloofd het uit te zoeken. Lees gauw verder en ontdek ook wat het is.

• De eerste stickers zijn geplakt! Bekijk details

29 juli 2022

Tijdens de vakantie kun je mee doen met vakantielezen. In de Bibliotheek kun je je paspoort ophalen. Zodra je boeken gelezen hebt kun je bij de balie een sticker plakken in je paspoort. En doet je school mee? Dan plak je ook een sticker op de poster van je school. Doe je mee? Dan ding je mee naar leuke prijzen. Lees verder om te zien hoe het allemaal werkt.

• Expositie Stille Helden van Cailtin Mosterd verlengd Bekijk details

29 juli 2022

Problemen met je mentale gezondheid is iets wat iedereen kan overkomen. Maar vanwege het taboe wordt er nog steeds te weinig (openlijk) over gesproken. Deze expositie gaat over de gedachten, gevoelens en ervaringen van personen die worstelen/hebben geworsteld met mentale klachten. Jullie zijn helden! Blijf doorzetten!

• Deze zomer extra lang lenen en extra lang lezen Bekijk details

22 juli 2022

Vanaf 1 juli tot en met 29 augustus is het weer extra lang lenen in de Bibliotheek. Wanneer je de boeken op je pas zet, is de leentermijn vanzelf zes weken, ook als je de boeken verlengt! Weet jij al welke mooie boeken mee op vakantie mogen? Vanaf 8 juli vind je bij de servicebalie van de Centrale Bibliotheek in IJmuiden en Bibliotheek Velserbroek allerlei vrolijke ingepakte boeken. Er staan een aantal kernwoorden die het boek omschrijven, maar... de inhoud blijft een verrassing.

Paginanavigatie