De Digitale Voorleestassen

De Digitale Voorleestas

Ga met je kind aan de slag met een prentenboek! Op deze pagina staan Digitale Voorleestassen. Dat zijn werkbladen met links naar digitale prentenboeken of filmpjes van prentenboeken. Op de bladen staan ook doe-, zing-, speel- en praat ideeën.

Samen lezen is nu extra leuk!

Voor wie?

De Voorleestassen zijn voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun ouders. Drie goede redenen om samen voor te lezen:

1. Je hebt samen plezier.
2. Je oefent en speelt met taal.
3. Je neemt elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld.


Je kan nu ook een VerrassingsVoorleestas ophalen bij de AfhaalBieb

Je kan deze VerrasingsVoorleestas ophalen bij de AfhaalBieb in de Bibliotheek. In deze tas vind je twee verrassings-prentenboekjes met leuke doe-, zing, speel- en praat ideeën.

Een VerrassingsVoorleestas bestellen via de AfhaalBieb? Dan kan met het bestelformulier. Na de 4 weken leentermijn lever je de tas met boekjes en ideeën weer in bij de buitenbrievenbus.


Hoe bekijk je een online prentenboek vanuit een Digitale Voorleestas?

Kinderen (tot 18 jaar) kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. 

  1. Klik op de link voor het inlogscherm van de Digitale Voorleestas

    Het inlogscherm voor Bereslim of De Voorleeshoek. De online prentenboeken van deze websites zijn gratis voor kinderen die een pasje hebben van de Bibliotheek.

  2. Klik op ‘log in met je Bibliotheekaccount’.

    Kies voor Bereslim of voor de Voorleeshoek.In de PDF staat altijd waar je je boek kunt vinden. Vul het pasnummer of e-mailadres en wachtwoord van je kind in. Weet je het wachtwoord niet meer? Klik op 'wachtwoord vergeten?'.

  3. Klik op ‘wachtwoord onthouden’.

    Zo kom je de volgende keer vanuit het werkblad direct bij het juiste boek. Nu ben je ingelogd en kun je het online Voorleesfilmpje bekijken.

De nieuwste Digitale Voorleestas

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Het verhaal van deze week in de Digitale Voorleestas zit boordevol kleur! Kun je alle kleurtjes vinden in het boek ‘Kleurtjes zoeken met Fien en Milo’? Pak je kleurpotloden erbij en maak een mooie kleurplaat, of speel ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet!’.

Download de Digitale Voorleestas

Meer Digitale Voorleestassen

De Digitale Voorleestassen worden weekelijks aangevuld.

De Voorleestassen kan je nu ook in onze beide vestigingen ophalen bij de AfhaalBieb! Op het bestelformulier kan je aangeven dat je een VerrassingsVoorleestas wil ophalen.