Actueel

Resultaat 51 - 60 (van 61)

 • Winnaar Publieksprijs is Lale Gül Bekijk details

  21 november 2021

  NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Terwijl je reist heb je tijd om heerlijk weg te duiken in een boek. Het beste boek volgens het publiek, de lezers, wordt daarom bekroond met de NS Publieksprijs. Lale Gül is de duidelijke winnaar!

 • Winnaar kookschort is bekend Bekijk details

  15 november 2021

  Afgelopen week was het Kookboekenweek. Tijdens de Kookboekenweek vierde de Bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Wij vroegen jouw lekkerste recept van over de grens. De heerlijkste recepten kwamen voorbij en we hebben uiteindelijk een winnaar gekozen.

 • Een Kookboek van Seppe Nobels is Gouden Kookboek 2021 Bekijk details

  5 november 2021

  Zojuist is op de Avond van het Kookboek bekendgemaakt dat Een Kookboek van Seppe Nobels (Uitgeverij Lannoo) is uitgeroepen tot Het Gouden Kookboek 2021. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De bekendmaking is ook gelijk de start van de Kookboekenweek, die duurt van 5 t/m 14 november.

 • Week van de Mediawijsheid 2021 Bekijk details

  4 november 2021

  Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar ons leven in die online wereld staat ook onder druk. Waar we online voortdurend met elkaar in verbinding staan, maken we ons zorgen over toenemende polarisatie.

 • Kookschort winnen? Doe mee! Bekijk details

  1 november 2021

  Het is weer Kookboekenweek. Tijdens de Kookboekenweek viert de Bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Wat is jouw lekkerste recept van over de grens?

 • De Bibliotheek geeft het geschenk De Wandelaar cadeau in de maand november Bekijk details

  1 november 2021

  Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In het kader van de campagne Nederland Leest geeft de Bibliotheek aan haar leden in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Voor de jeugdige lezers is er het geschenk Katvis van Tjibbe Veldkamp

 • Kookboekenweek 2021 Bekijk details

  18 oktober 2021

  De crème de la crème van de Nederlandse kookboekenauteurs heeft zojuist te horen gekregen dat ze kans maken op Het Gouden Kookboek 2021. Deze prijs gaat naar het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De vakjury, onder aanvoering van juryvoorzitter Nadia Zerouali, heeft tien titels uitgekozen die kans maken op de prestigieuze prijs. Op 21 oktober maakt deze vakjury de shortlist van Het Gouden Kookboek bekend. Als kers op de taart wordt op de Avond van het Kookboek...

 • Podcasts over lezen, luisteren, boeken en andere bibliotheken Bekijk details

  22 september 2021

  Podcasts zijn hip en een goede inspiratiebron voor het ontdekken van boeken. Op deze nieuwe pagina staan leuke en interessante podcasts over lezen, over boeken en podcasts van bibliotheken bij elkaar. Lekker luisteren en lezen maar!

 • Informatiemiddag Vrijwilligerswerk Bekijk details

  2 september 2021

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in de Bibliotheek? Kom langs op woensdag 8 september! Vrijwilligerswerk in de bibliotheek heeft tal van voordelen.

 • Dit najaar nieuw in de Bibliotheek: een studiekring! Bekijk details

  16 augustus 2021

  Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een "rondje actualiteiten", er wordt een gekozen onderwerp besproken en je neemt deel aan de discussie. Een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.

Paginanavigatie