Actueel

Resultaat 31 - 40 (van 61)

 • Gemeente Velsen gaat voor Duidelijke Taal Bekijk details

  8 september 2022

  Donderdag 8 september tekende de gemeente Velsen in de Bibliotheek in IJmuiden de Direct Duidelijk Deal. Met deze intentieverklaring wil de gemeente onderstrepen dat ze werken aan begrijpelijke taal. Het was ook de start van het lezerspanel, een groep burgers die de gemeente gaat helpen hun brieven begrijpelijker te maken.

 • In september starten we weer met Klik & Tik Bekijk details

  12 augustus 2022

  Tijdens de gratis computercursus Klik & Tik leer je in eigen tempo aan de slag te gaan met je muis, toetsenbord, internet en e-mail. Heb je moeite met het werken op de computer? Dan is de cursus Klik & Tik iets voor je. In vier delen leer je de computer te bedienen, typen, het internet te gebruiken en kun je een account op social media aanmaken. Geef je nu op voor september!

 • Craftcafé wordt Handwerkclub de Bieb Bekijk details

  10 augustus 2022

  Het voormalig Craft Café door onder de nieuwe naam - Handwerkclub de Bieb. Ook tijdens de zomeropeningstijden zijn onze creatieve dames elke woensdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur aanwezig in Bibliotheek IJmuiden. In september komt daar ook de dinsdagochtend weer bij.

 • Wat is dat onder de trap, mevrouw? Bekijk details

  29 juli 2022

  Een zeer opmerkzame jonge man kwam langs bij de balie van de Bibliotheek in IJmuiden. Noud vroeg wat er toch onder de trap hing. We moesten even het antwoord schuldig blijven maar we hebben Noud en zijn moeder beloofd het uit te zoeken. Lees gauw verder en ontdek ook wat het is.

 • De eerste stickers zijn geplakt! Bekijk details

  29 juli 2022

  Tijdens de vakantie kun je mee doen met vakantielezen. In de Bibliotheek kun je je paspoort ophalen. Zodra je boeken gelezen hebt kun je bij de balie een sticker plakken in je paspoort. En doet je school mee? Dan plak je ook een sticker op de poster van je school. Doe je mee? Dan ding je mee naar leuke prijzen. Lees verder om te zien hoe het allemaal werkt.

 • Expositie Stille Helden van Cailtin Mosterd verlengd Bekijk details

  29 juli 2022

  Problemen met je mentale gezondheid is iets wat iedereen kan overkomen. Maar vanwege het taboe wordt er nog steeds te weinig (openlijk) over gesproken. Deze expositie gaat over de gedachten, gevoelens en ervaringen van personen die worstelen/hebben geworsteld met mentale klachten. Jullie zijn helden! Blijf doorzetten!

 • Deze zomer extra lang lenen en extra lang lezen Bekijk details

  22 juli 2022

  Vanaf 1 juli tot en met 29 augustus is het weer extra lang lenen in de Bibliotheek. Wanneer je de boeken op je pas zet, is de leentermijn vanzelf zes weken, ook als je de boeken verlengt! Weet jij al welke mooie boeken mee op vakantie mogen? Vanaf 8 juli vind je bij de servicebalie van de Centrale Bibliotheek in IJmuiden en Bibliotheek Velserbroek allerlei vrolijke ingepakte boeken. Er staan een aantal kernwoorden die het boek omschrijven, maar... de inhoud blijft een verrassing.

 • Haal je paspoort en ga Vakantielezen in 6 landen Bekijk details

  21 juli 2022

  Met Vakantielezen reis je door 6 landen en ontdek je alle schatten. Haal je leespaspoort bij de balie van de Bibliotheek en lees boeken uit Dierenrijk, Sportmanië, Lachland, Griezellust, Avonturenland en Sprookjeseilanden. Bij een vol paspoort mag je in de Bibliotheek een prijsje grabbelen.

 • Cultuur proeven en ontmoeten met Zomerfestijn Bekijk details

  17 juli 2022

  In juli en augustus organiseren KunstForm Velsen, de Volksuniversiteit Velsen en de Bibliotheek Velsen: Zomerfestijn. Bij het Zomerfestijn kun je vijf middagen deelnemen aan workshops, andere mensen ontmoeten, dansen en zingen. Geniet van heerlijke specialiteiten uit het thema land en test je kennis in de taalquiz.

 • Schrijf je in voor een taal of creatieve cursus! Bekijk details

  17 juli 2022

  Wat wil jij leren na de zomer? De Volksuniversiteit gooit de deuren weer open voor nieuwsgierige en leergierige Velsenaren. Op 10 september starten eerste taalcursussen. Wat denk je van Frans of Italiaans? Kijk snel op de website en schrijf je in.

Paginanavigatie