Resultaat 31 - 40 (van 48)

• Bibliotheek Velsen biedt hulp bij digitale diensten

3 september 2018

De online wereld wordt steeds groter. Steeds meer bedrijven en organisaties bieden hun diensten digitaal aan. Zo ook Bibliotheek Velsen. Klanten kunnen hun boeken verlengen via de website of de app en via de online bibliotheek kunnen e-books worden geleend of een gratis online cursus worden gevolgd. Om klanten bij deze diensten te ondersteunen introduceert de bibliotheek het gratis inloopspreekuur Digitale Bibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheek Velsen biedt hulp bij digitale diensten

• Nederjazz

3 september 2018

De Muziekweb Playlist is bedoeld als kennismaking met muziek rond specifieke thema's. De Playlist vormt één geheel: er kan niet in worden door- of teruggespoeld. De Muziekweb Playlist wordt u aangeboden in samenwerking met Buma en Sena.

Bekijk details van Nederjazz

• Week van de alfabetisering

1 september 2018

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook (klein)kinderen voorlezen.

Bekijk details van Week van de alfabetisering

• Netwerkorganisatie kunstform van start

31 augustus 2018

Na een onzekere en turbulente periode waarin de gemeenteraad haar vertrouwen in een voortbestaan van het Kunstencentrum definitief opzegde werd het faillissement voor de stichting onvermijdelijk. Stichting Bibliotheek Velsen kwam eerder deze zomer met curator Moeijes tot een overeenstemming en kocht de gehele boedel van het KCV over. Met de nieuwe stichting KUNSTFORM is de doorstart officieel ingezet om een bijdrage te blijven leveren aan de cultuursector van Velsen.

Bekijk details van Netwerkorganisatie kunstform van start

• Expositie Femme Fatale in de Bibliotheek

29 augustus 2018

Kunstenares Anouk van Marsbergen – Even exposeert in de maand september in de Bibliotheek van IJmuiden. De entree van de Bibliotheek is al door haar hand versierd, maar nu ook werken op canvas te bewonderen.

Bekijk details van Expositie Femme Fatale in de Bibliotheek

• Zing je mee met de Bibliotheek?

27 augustus 2018

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Bekijk details van Zing je mee met de Bibliotheek?

• Bibliotheek Velsen neemt voormalig kunstencentrum over!

23 augustus 2018

Na een onzekere periode en de onvermijdelijke beslissing om faillissement aan te vragen voor het Kunstencentrum, is er nu goed nieuws: er komt een doorstart!

Bekijk details van Bibliotheek Velsen neemt voormalig kunstencentrum over!

• Pincode wijzigen in wachtwoord

1 augustus 2018

Het digitale systeem van de bibliotheek heeft een update gehad. Log je nog in met een pincode? Verander dit dan in een wachtwoord, binnen afzienbare tijd komen de pincodes te vervallen.

Bekijk details van Pincode wijzigen in wachtwoord

• Winnaars facebookactie

1 augustus 2018

Er is leuk gereageerd op onze facebookactie. De roman van Hendrik Groen sprong eruit als boek wat meegenomen wordt op vakantie. Maar er werden ook andere superleuke suggesties gedaan.

Bekijk details van Winnaars facebookactie

• Bibliotheek IJmuiden 31 juli gesloten

1 augustus 2018

Vanwege langdurige storingen aan verschillende systemen is er dinsdag besloten de Bibliotheek in IJmuiden te sluiten van 13:00-17:00 uur. Dit aangezien het voor de medewerkers niet mogelijk was de klanten fatsoenlijk te bedienen. Gelukkig zijn de storingen weer verholpen en heten we iedereen weer welkom in de Bibliotheek. Tijdens het zomerrooster op woensdag in Velserbroek en donderdag en vrijdag in IJmuiden. Op zaterdag kun je op beide vestigingen terecht. Onze excuses voor het ongemak.

Bekijk details van Bibliotheek IJmuiden 31 juli gesloten