Digisterker

Cursus Digisterker: ‘Werken met de e-overheid' Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker: Werken met de e-overheid helpt je op weg.

Vier lessen

Overheidszaken moeten steeds meer geregeld worden via het internet, zoals het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen hebben moeite met het gebruik van digitale overheidsdiensten. Daarom biedt Bibliotheek Velsen de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’ aan. In vier lessen maak je kennis en leer je werken met de digitale overheid.

Wat leer je bij de cursus?

Je leert nuttige informatie te vinden op het internet en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.
De cursus is voor inwoners van Velsen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Schrijf je dan eerst in voor de cursus Klik en Tik.
Deelnemen
• De eerstvolgende cursus start donderdag 7 februari.
• Deelname is gratis. Wel wordt aangeraden om het cursusboek aan te schaffen (€16,).
• De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten.
• Je werkt in een kleine groep van maximaal 8 personen.
• De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. De cursusdagen vinden plaats op donderdag van 10:00 - 12:00 uur.
Aanmelden
Aanmelden kan bij Susann via info@bibliotheekvelsen.nl. Of kom langs bij de servicebalie in één van onze vestigingen.