ZomerleesBingo in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 9 juli 2019 15:37

In de periode van 15 juli tot en met eind augustus is er een zomerleesbingo georganiseerd in de Bibliotheek. Je kunt je bingokaart afhalen in de vestigingen Velserboek en IJmuiden. Er is keuze uit 3 soorten bingo, soorten kinderboeken, plaatsen & manieren. Als je een bingo hebt, kun je een leuk prijsje grabbelen bij de balie van de Bibliotheek.

Uit talloze onderzoeken blijkt steeds weer dat het leesniveau van schoolgaande kinderen tijdens de zomervakantie achteruit gaat als er in die periode weinig tot niet gelezen wordt. Om deze terugval te voorkomen en het leesplezier te promoten heeft de Bibliotheek deze actie op touw gezet.

Bij de Bingo - Plaatsen - moet je bijvoorbeeld op vreemde plaatsen lezen, zoals op de trap, op het schoolplein of op een stoel die kan draaien. Bij de bingo – manieren - krijg je een volle kaart door op vreemde manieren te lezen zoals: Met een babystem, ondersteboven, zingend of in je pyjama. Dit alles om op een speelse manier lekker met lezen bezig te zijn. Voor de wat gevorderde lezer is er de bingo - soorten kinderboeken – waar de jeugdige lezers worden uitgedaagd eens een ander soort boek te proberen. Voorbeelden zijn: een graphic novel, een gedichtenbundel, een luisterboek of een boek over de natuur.

Je kunt de bingokaarten nu al afhalen in de Bibliotheek. We hopen de komende weken veel vreemde manieren van lezen in de Bibliotheek te zien.