Zing je mee met de Bibliotheek?

Gepubliceerd op: 27 augustus 2018 08:00

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Door zingen de taal beter leren

Om Laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen start de bibliotheek Velsen in de week van de van de alfabetisering (3-9 sep) met een nieuw initiatief het gebied van taal. Vanaf 4 september is er elke maand – Zing Nederlands met me - . Uit onderzoek blijkt dat via zang een nieuwe taal veel beter leert. Het is makkelijker onthouden en natuurlijk ook heel erg leuk!

Voor iedereen die de taal beter wil leren, graag nieuwe mensen ontmoet en natuurlijk veel van zingen houdt! Onder leiding van Marlie Durge is er op de eerste dinsdag van de maand van 10:30-11-30 uur een gezellig uurtje samen zingen. Inloop vanaf 10:15 uur.