Week van de Romeinen in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 24 april 2019 20:43

Van 4 tot en met 12 mei 2019 vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud.

Thema Romeinenweek 2019 - Waar zijn de vrouwen?

Lange tijd toonden historici weinig interesse in het leven van Romeinse vrouwen. Antieke literatuur vormde de belangrijkste bron van informatie over de Oudheid en daarin lieten mannelijke schrijvers zich laatdunkend uit over vrouwen. Met de opkomst van de moderne archeologie kwamen daar nieuwe bronnen bij, die een heel ander verhaal vertelden. En door grote veranderingen in de samenleving, zoals de opkomst van het feminisme, gingen onderzoekers andere vragen stellen. Zo ontdekten we een heel nieuw deel van onze geschiedenis.

De Romeinen in de Bibliotheek

Kom op zaterdag 11 mei naar de Bibliotheek voor een leuke Romeinse activiteit. Maak je eigen Romeinse munt, of timmer een fibula (Romeinse gesp). Ook kan je lekker achterover zitten bij de film van Asterix en Obelix en de Romeinen, of eens lekker neuzen tussen de boeken over Romeinen.