Week van de mediawijsheid

Gepubliceerd op: 16 november 2018 11:10

Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, met je volgers delen wat je vandaag hebt meegemaakt of op zoek naar een nieuwe date? Je duim regelt het allemaal.

Week van de Mediawijsheid 2018 – ´Heb jij het onder de duim?’

Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van je bankzaken, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Daarbij hoort ook dat je je bewust bent van wat allemaal nodig is om mee te kunnen komen in een samenleving die steeds digitaler wordt.

Tijdens de komende Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) richten we ons op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken. We onderzoeken waaraan je vandaag de dag moet voldoen om jezelf ‘mediawijs’ te kunnen noemen en stellen jong en oud de vraag: ‘Heb jij het onder de duim?’

Over de Week van de Mediawijsheid
Jaarlijks organiseert Mediawijzer.net de Week van de Mediawijsheid. Een week vol activiteiten door heel Nederland georganiseerd samen met het netwerk van Mediawijzer.net, waarbij het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren maatschappelijk wordt geagendeerd bij diverse doelgroepen, zoals kinderen/jongeren, ouders, politiek en het onderwijs. Dit jaar vindt de Week van de Mediawijsheid plaats van 16 tot en met 23 november 2018.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandemediawijsheid.nl