Voorleestalenten gezocht!

Gepubliceerd op: 19 april 2019 12:43

Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. Voorlezen is heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Zij leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en door ook te praten over het boek, worden kinderen gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan Ook leren kinderen goed te luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind ook.

Ben je enthousiast en creatief?

In de bibliotheek IJmuiden én Velserbroek wordt er wekelijks voorgelezen aan kinderen. Zo is er Boekenpret (0 - 3 jaar) waar kleine kinderen spelenderwijs in aanraking komen met boekjes of bij de Voorleesfeesten (4 - 6 jaar) en Verhaalkabaal (7+) waar kinderen op een zitzak kruipen en zich laten zich meevoeren in de wondere wereld van verhalen.

Na het voorlezen is er een (creatieve) activiteit dat aansluit bij het boek.
Voor deze activiteiten zijn wij dringend op zoek naar extra (creatieve) voorleestalenten om ons voorleestteam te versterken!
Vrijwilligerswerk in de Bibliotheek heeft tal van voordelen: je ontmoet veel mensen en blijft op de hoogte van de ins en outs op het gebied van boeken, luisterboeken, tijdschriften en films.

Heb je affiniteit en kun je goed overweg met kinderen? Ben je enthousiast en creatief? En ben je beschikbaar op maandag- of woensdagmiddag of vrijdagochtend? Neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator Jet Winkel via jwinkel@bibliotheekvelsen.nl.