Velsen divers en gevarieerd

Gepubliceerd op: 13 juli 2018 16:44

tjeerd de Kort

Tjeerd de Kort is directeur-bestuurder van de bibliotheek Velsen en ook bestuurslid van de citymarketingorganisatie IJmuiden i.o. Hij ziet citymarketing als een prachtige manier om meer mensen enthousiast te maken om in Velsen te wonen, te recreëren, een opleiding te volgen en te ondernemen.

Tjeerd de Kort: ‘Met elkaar maken we Velsen een beetje mooier’

Tjeerd de Kort: “Sinds 2017 woon ik in Velserbroek. Ik werk in IJmuiden. Mijn vrouw en ik hebben ons er over verbaasd wat IJmuiden allemaal te bieden. De diversiteit van de dorpskernen van Velsen (ieder met zijn eigen karakter), de mooie buitenhuizen, het strand, Spaarnwoude met zijn recreatiemogelijkheden en zijn festivals. Ook de gevarieerdheid aan kunst en cultuur is ons opgevallen; het theaterprogramma van de Stadsschouwburg Velsen, het Kunstencentrum Velsen met al zijn cursussen op het gebied van dans, muziek, schilderen, beeldhouwen en cultuureducatie en bovenal de ruim 200 amateurverenigingen die Velsen rijk is op het gebied van zang, muziek, theater en vrije tijd. En natuurlijk niet te vergeten de bibliotheek van Velsen.”

Het (kunnen) lezen is erg belangrijk.
De bibliotheek heeft twee vestigingen: een in IJmuiden en een in Velserbroek. De bibliotheek richt zich, behalve op het uitlenen van boeken, vooral op de persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van maatschappelijke kansen van de inwoners van Velsen. Het (kunnen) lezen is daarbij erg belangrijk. Daarom zet de bibliotheek in op educatieve dienstverlening aan kinderdagverblijven, peterspeelzalen, basisscholen en scholen voortgezet onderwijs. Ook de aanpak van laaggeletterdheid en het aanleren van digitale vaardigheden zijn erg belangrijk. Dit doet de bibliotheek niet alleen, maar samen met allerlei andere partijen in Velsen, zoals Stg Welzijn Velsen, Kunstencentrum Velsen, Vluchtelingewerk, gemeente Velsen, etc.

Velsen een fijne omgeving maken.
“Wij leveren als bibliotheek – samen met de gemeente, het bedrijfsleven, als de woningcorporatie en de culturele en maatschappelijke instellingen – een bijdrage aan het maken van een fijne woon-, werk- en verblijfomgeving. Ik geloof erin dat de toekomst van IJmuiden sterk afhankelijk is van haar directe omgeving. We hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om die omgeving een beetje mooier te maken. Natuurlijk vertrouw je erop dat de gemeente de juiste keuzes maakt, maar iedereen kan een steentje bijdragen. Citymarketing is daar een mooi voorbeeld van.”

Meer weten over Tjeerd de Kort en zijn visie op Citymarketing?
Bekijk hier het filmpje van RTV seaport hierover. Bron: Hofgeest/jutter en Punt IJmuiden