De eerste stickers zijn geplakt!

Gepubliceerd op: 29 juli 2022 16:31

Tijdens de vakantie kun je mee doen met vakantielezen. In de Bibliotheek kun je je paspoort ophalen. Zodra je boeken gelezen hebt kun je bij de balie een sticker plakken in je paspoort. En doet je school mee? Dan plak je ook een sticker op de poster van je school. Doe je mee? Dan ding je mee naar leuke prijzen. Lees verder om te zien hoe het allemaal werkt.

Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar andere landen. Er zijn 6 eilanden die verschillende soorten boeken vertegenwoordigen. Voor de reis naar al die landen heb je natuurlijk een paspoort nodig. Die haal je bij de balie in de Bibliotheek. In de Bibliotheek vind je per eiland een display met boeken die bij het eiland passen. Genoeg inspiratie dus. Maar pak vooral een boek dat je aan spreekt!

En dan boeken lezen!

Heb je een boek gelezen? Dan vul je dat in op je paspoort. Kom met je paspoort naar de Bibliotheek! Want daar krijg je per boek een sticker. Is je paspoort vol? Dan mag je grabbelen in de grabelton voor een leuke prijs. Doet je school mee? Dan dingt de school ook mee naar mooie prijzen. In de Bibliotheek hangen de posters van de scholen die mee doen. Je mag op de poster van je school een sticker plakken. De poster met de meeste stickers maakt kans op een hele grote stapel boeken voor de school! Deze week heeft Sem van de Franciscusschool al veel stikcers geplakt! Wie volgt?

Met Vakantielezen kunnen jullie tot en met 4 september thuis aan de slag. Dus ga mee op reis!

vakantielezen vakantielezen