Start nieuwe leesgroep geschiedenis in Velsen/IJmuiden

Gepubliceerd op: 28 september 2018 16:38

In Velsen start een leesgroep geschiedenis. In Leescafé Dudok (Bibliotheek Velsen) in IJmuiden is op dinsdagochtend 23 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over geschiedenis te lezen en in contact willen komen met andere lezers.

Leesclubs in opmars

De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesgroepen op en brengt zo mensen die graag lezen en gelijke interesses hebben bij elkaar.

Landelijk zijn leesclubs erg in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over geschiedenis te praten en het aantal leesgroepen neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesgroep meer gaat lezen en een gesprek erover veel meerwaarde heeft.

Leidraad voor de groepen is een gevarieerde lijst van boeken over (thema’s uit de) geschiedenis die is opgesteld door historici. Senia leesclubs lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 23 oktober om 10.30 uur in Leescafé Dudok (Bibliotheek Velsen) in lJmuiden, aan het Dudokplein 16.

Graag aanmelden bij de contactpersoon van Senia in de regio, Miek van de Sande, via e-mail miek.vandesande@senia.nl, of bij Senia via e-mail info@senia.nl.