Spannende Boeken Weken met Moordspel in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 4 juni 2019 14:54

De Spannende Boeken Weken van 1 t/m 21 juni zetten de thriller als vakantieboek centraal. De vakantie is voor 40% van de Nederlanders het moment om méér boeken te lezen dan normaal. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis. Spanning is het meest gelezen genre.

Trends in thrillers

Binnen het genre kun je alle kanten op. Thrillers die het goed doen zijn complotromans à la De Da Vinci Code, evenals historische thrillers en de Nederlandse literaire thriller. De eerste thrillercovers waarop de uitgever verwijst naar de #MeToo-discussie zijn inmiddels ook gesignaleerd. ‘Scandi-noir’ is een genre apart: elk land uit het hoge noorden kent inmiddels meerdere bekende schrijvers die de lezer laten kennismaken met moordverhalen uit Scandinavië. Maar dé trend van vandaag is ‘domestic noir’: thrillers die zich achter de voordeur of op de werkvloer afspelen. Over de vrouw die vreemdgaat en de man die terugslaat, over buren die toch niet zo vriendelijk zijn als ze op het eerste gezicht leken, over stalkers die geduldig bij het tuinpad posten.

Spannende Boeken Weken in de bibliotheek

Kom langs in de Bibliotheek voor een leuke tip voor je volgende spannende boek, sla je slag op de boekenmarkt van 19 tm 22 juni (tijdens de bemande uren van de Bibliotheek, de opbrengst gaat naar aanschaf van nieuwe boeken met als focus Nederlandse literatuur). Of doe mee aan een moordspel diner. Als je lid wordt tijdens de Spannende Boeken Weken ontvang je 10% korting op een kaartje voor het moordspel diner!

Moordspel diner in de bibliotheek

Tijdens de Spannende Boeken Weken zelf meedoen aan een spannend verhaal? Dat kan met het moordspel diner in de Bibliotheek van IJmuiden op 19 juni. Onder het genot van een heerlijk diner verzorgt door Restaurant Van der Meer en met vakkundige spelbegeleiding. Boek op tijd want vol = vol!

Bibliotheek IJmuiden | 19 juni | 18:30 - 22:00 | toegang inclusief diner en 3 consumpties €65,- | reserveren via de balie of de website