Prentenboek cadeau actie groot succes voor de VoorleesExpress Velsen

Gepubliceerd op: 11 augustus 2021 15:06

De landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was een succes; klanten van de Read Shop IJmuiden hebben maar liefst 24 prentenboeken van Max en de Maximonsters aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd! Voor € 2,50 waren de boeken te koop bij de Read Shop. Wie er eentje extra kocht doneerde deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis of wanneer dit niet mogelijk is, digitaal. Bibliotheekadviseur Nadine van Oostende bedankt alle klanten die een prentenboek van “Max en de Maximonsters” hebben gedoneerd. “Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het boek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin”.

De missie van de leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. De Read Shop IJmuiden heeft zich hard gemaakt voor deze mooie missie en besloten de gedoneerde boeken te schenken aan de VoorleesExpress Velsen. “Met de VoorleesExpress Velsen willen we ouders en kinderen laten ervaren hoe leuk lezen en taal is.” aldus Nadine van Oostende. “Ik was dan ook super enthousiast toen de Read Shop IJmuiden akkoord ging om de boeken van deze campagne aan ons te doneren!”