Nieuwe jeugdboeken voor de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 22 december 2018 08:53

boekenverkoop tafel

De boekenmarkt in de Bibliotheek heeft weer ruimte gemaakt voor nieuwe aanwinsten. De opbrengst van ruim €500,- is ten behoeve gekomen van de jeugdcollectie.

Bibliotheekadviseur Annemieke van Vark vertelt:

Afgelopen week hebben wij de opbrengst van onze grote boekverkoop besteed aan de aanschaf van nieuwe jeugdboeken voor de Centrale Bibliotheek in IJmuiden en Bibliotheek Velserbroek.

Wij hebben ervoor gekozen om titels aan te schaffen die wij niet (meer) in de collectie hadden en die veel worden gelezen of exemplaren te vervangen waarvan wij wisten dat ze eigenlijk stuk gelezen zijn. De nadruk bij het uitzoeken lag op de leeftijdsgroep 12-16 jaar. De zgn. C-boeken van o.a. Mirjam Mous, Danielle Bakhuis, Carry Slee, Mel Wallis de Vries.

Daarnaast zijn er nog een aantal ‘must have’ prentenboeken aangeschaft waaronder: Wij gaan op berenjacht, Woeste Willem, De verhalen van kleine Beer, Het grote boek van kleine ijsbeer en Rupsje Nooitgenoeg.

Hierbij willen wij de mensen bedanken die materialen gekocht hebben tijdens de grote boekverkoop. Het opgebrachte geld is goed besteed en de nieuwe boeken zullen snel geleend kunnen worden door onze jeugdleden.