Lezing: Vogels rondom de Zuidpier

Gepubliceerd op: 8 september 2021 16:07

Jelle van der Helm houdt in de maand september in de bibliotheek een expositie over Vogels rondom de Zuidpier. Op woensdagavond 15 september geeft Jelle in Bibliotheek IJmuiden van 19:30 tot 21:00 uur een lezing “Vogels rondom IJmuiden” het is een lezing die aansluit bij de expositie. Je bent van harte welkom, de lezing is gratis.

Samen met zijn camera is Jelle vaak te vinden op de Zuidpier.

Velsen heeft een breed strand met twee pieren die 1,5 kilometer de Noordzee in steken, duinen en meer maar ook een haven en industrieën. Mogelijk om niet direct een eerste idee om vogels te kijken, maar vogels uit verre omstreken komen hier naar toe. Bijzondere vogels vooral tijdens de trek of na flinke stormen op zee. Er zijn hier maar liefst 325 verschillende vogelsoorten waargenomen, waaronder “omrijsoorten” als Kuifaalscholver, Paarse strandloper, Middelste Jager, Jan van Gent en de Velduil maar ook eerste waarnemingen voor Nederland zoals de Siberische grijze strandloper. Van al deze mooie vogels heeft Jelle prachtige foto’s gemaakt die in de maand september maand te bezichtigen zijn in de bibliotheek van IJmuiden.

Mocht je nieuwsgierig zijn Jelle heeft een prachtig boek uitgegeven “Vogels van de Pier” die je kunt lenen in de bibliotheek.