Informatiemiddag vrijwilligers in Bibliotheek Velserbroek

Gepubliceerd op: 27 december 2019 13:17

Binnen Bibliotheek Velsen zijn maar liefst 60 vrijwilligers actief om samen met de vaste medewerkers de bibliotheek te maken tot een mooie en prettige plek waar mensen samenkomen om te leren, te lezen en digitaal vaardiger te worden. Voor de uitbreiding van ons team van vrijwilligers zoeken wij bibliotheekliefhebbers die het leuk vinden om een dagdeel per week op de bibliotheekvloer te werken. Wij zijn op zoek naar gastvrouwen/gastheren in de ochtenduren in IJmuiden én Velserbroek. En voor de middaguren in onze vestiging in Velserbroek zoeken wij Bibliotheekondersteuners.

Wij vertellen je graag meer!

Graag nodigen wij je uit op dinsdag 7 januari van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Velserbroek op het Maanbastion 476. Tijdens deze middag vertellen wij je graag meer over vrijwilligerswerk in de bibliotheek.

Josje vertelt...

Bibliotheekondersteuner Josje: “Op zoek naar vrijwilligerswerk in de buurt stuitte ik op een advertentie waarin vrijwilligers werden gevraagd in de bibliotheek. Mijn interesse was meteen gewekt want vanaf jongs af vind ik lezen leuk en de bibliotheek een fijne omgeving om te vertoeven. Vanaf de start van mijn vrijwilligerswerk voel ik mij thuis in de bibliotheek, niet alleen omdat boeken lezen nu eenmaal mijn ding is maar ook de serene rust die er kan heersen. Het is erg leuk om vanaf een andere kant te zien hoe een bibliotheek op verschillende manieren beleefd wordt.

De ene persoon komt lezen in de leeshoek, de ander is aan het voorlezen aan zijn of haar (klein)kind op de bank. Er zijn bezoekers die zich (nog) geen raad weten met de computer en andere zijn rustig aan het werk met de benodigde boeken naast zich. Een hele fijne sfeer waar ik ook nog eens met leuke collega’s samenwerk. Voor mij is het een leuke ontspannende afleiding wat ik zie als een wekelijks uitje naar een ‘snoepwinkel’.“

Vrijwilligerswerk in de bibliotheek heeft tal van voordelen. Je ontmoet nieuwe mensen en blijft op de hoogte van ins en outs op het gebied van boeken en andere media. Een aantal keren per jaar organiseren wij leuke bijeenkomsten voor onze vrijwilligers. Je draagt bij aan een organisatie die mensen uit alle lagen van de samenleving helpt. Jouw vrijwilligerswerk in de bibliotheek doet er toe.

Mail voor meer informatie naar Jet Winkel, vrijwilliger coördinator jwinkel@bibliotheekvelsen.nl.