Harry zoekt een huis tijdens de Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 15 januari 2019 12:39

Voorlezen is altijd een klein feestje, én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht voor voorlezen. Met leuke gratis activiteiten in de Bibliotheek voor peuters, kleuters en volwassenen veelal geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Het boek gaat over kater Harry, die bijna altijd binnen is. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis?

Activiteiten voor jong en oud

Voor de grotere kinderen (7+) is er op 21 januari Verhaalkabaal waar er 's middags om 15:30 uur heerlijk wordt voorgelezen en er met een leuke activiteit wordt afgesloten in het thema van het boek.

Voor de kleinste geeft theater Poppengrollen er op woensdag 23 januari (IJmuiden) en vrijdag 25 januari (Velserbroek) om 10.00 uur een poppenkastvoorstelling. Onder het genot van een krentenbol en een drankje worden de kinderen en hun ouders meegenomen in de zoektocht naar het huis van Harry. Graag van tevoren aanmelden.

Maar ook voor de volwassenen is er woensdag 23 januari om 19.30 uur een lezing van Xpressief coachen over kinderen en hun emoties. Kat Harry uit het prentenboek verdwaalt en dat zorgt voor allerlei emoties. Ook kinderen kampen met emoties, maar hoe kun je hier (het beste) mee omgaan? Wat zijn de valkuilen van troosten? Hoe kun je problemen ombuigen naar leermomenten, en zo je kind weerbaarder maken? Dit en meer komt aan bod tijdens de lezing. Graag van tevoren aanmelden.

Voor de kleuters (4-6 jaar) is er op 30 januari het Voorleesfeest! Deze week in IJmuiden, afwisselend met Velserbroek is er op woensdagmiddag voorlezen met een leuke activiteit van 14:30 – 15:30 uur.