Gouden wikkel in BoekStartkoffer van de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 10 september 2018 13:11

Voorlezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is leuk voor ouder en kind en het stimuleert de taalwoordenschat. Ruim zeventig procent van de kinderen, die vanaf de babyleeftijd worden voorgelezen, heeft voldoende woordenschat als ze naar de basisschool gaan. Bij kinderen die niet worden voorgelezen is dit slechts dertig procent.

Boekstartkoffertje cadeau!

De Bibliotheek ondersteunt het voorlezen aan de allerkleinsten helemaal. Sinds vijf jaar doet Bibliotheek Velsen mee met het leesbevorderingsprogramma BoekStart. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee boekjes om direct voor te lezen.

BoekStart zelf bestaat eind 2018 tien jaar. Dit wil Bibliotheek Velsen graag meevieren. Daarom zit er in één van de BoekStartkoffertjes als extra verrassing een Gouden Wikkel. Met deze Gouden Wikkel kan in de Bibliotheek een BoekStart verrassingspakket worden opgehaald. Deze actie loopt tot 1 december 2018.

Naast een gratis abonnement en het BoekStartkoffertje organiseert Bibliotheek Velsen ook de voorleesactiviteit BoekStartPret voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar). Tijdens dit uurtje wordt een verhaal voorgelezen en kunnen ouders direct advies krijgen over voorlezen aan de jongste lezertjes. De eerstvolgende BoekStartPret in IJmuiden is vrijdag 28 september om 10.00 uur. In Velserbroek is dit op vrijdag 12 oktober. Meer informatie hierover is te vinden op www.bibliotheekvelsen.nl.