Gemopper tijdens de Nationale Voorleesdagen in de Bieb

Gepubliceerd op: 14 januari 2020 14:22

Voorlezen is altijd een klein feestje, én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht voor voorlezen. Met leuke gratis activiteiten in de Bibliotheek voor peuters, kleuters en volwassenen veelal geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2020: ‘Moppereend’- van Joyce Dunbar

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaa laangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven Moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan?

Op 22 januari in Velserbroek en 29 januari in IJmuiden wordt Moppereend voorgelezen tijdens het voorleesfeest van 14:30 - 15:30 uur en met een leuke activiteit afgesloten in het thema van het boek.

Voor de kleinsten is er op vrijdag 24 januari (IJmuiden) en woensdag 29 januari (Velserbroek) de voorstelling De Mopperwolk van Marianne van Houten. Onder het genot van een krentenbol en een drankje worden de kinderen en hun ouders meegenomen in het verhaal van de mopperende eend op de boerderij. Graag van tevoren aanmelden.

Ter afsluiting van de Nationale Voorleesdagen is er op 1 februari een dansworkshop gebaseerd op het verhaal van ‘de hapgrage krokodil’, uitgevoerd door DanceWorks. Aanvang 10:00 uur, van te voren inschrijven. Aansluitend zijn er leuke spelletjes en creatieve activiteiten te doen in de Bibliotheek.