Filmbieb

Gepubliceerd op: 17 april 2018 10:13

Horrorfilms, dramafilms, animatiefilms of juist een film waar je om kunt lachen; je leent ze bij Filmbieb!

Achtergrond Filmbieb

Speelfilms en documentaires op dvd - in het bijzonder het Nederlands product- nemen binnen de bibliotheek een speciale plek in. Ten opzichte van 2005 is de landelijke collectie bijna verdubbeld in omvang en uitleningen. Toch is extra aandacht voor dit collectieonderdeel gewenst.

Veel bibliotheken overwegen dit materiaal naar het magazijn te verplaatsen of te verkopen. Op termijn zou de (speel)film als onderdeel van de collectie geheel uit beeld kunnen raken. Muziekweb verzamelt daarom zoveel mogelijk filmcollecties van bibliotheken (en particulieren) om zo dit belangrijk Nederlandse culturele erfgoed te behouden en voor het publiek toegankelijk te maken.

Leden van bibliotheken in Nederland kunnen de dvd’s via Filmbieb lenen. Ook kunnen via de site trailers bekeken worden en wordt er achtergrondinformatie over de films en series geboden.