Meest gestelde vragen

Gepubliceerd op: 1 april 2020 09:45

Wegens de nieuwe maatregelen vanuit RIVM zijn wij helaas genoodzaakt om maandag 16 maart onze vestigingen in IJmuiden en Velserbroek tot dinsdag 28 april te sluiten; dit om verspreiding van het Coronavirus te bestrijden. Dit betekent dat alle activiteiten tot maandag 1 juni zijn geannuleerd.

De meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail naar info@bibliotheekvelsen.nl.

Ik heb nog boeken thuis liggen, kan ik deze inleveren?

Het inleveren van de boeken is nog mogelijk bij de boekbrievenbussen van Bibliotheek IJmuiden en Bibliotheek Velserbroek.

Krijg ik een boete over de materialen die bij mij thuis blijven liggen?

Uiteraard zullen we geen te-laat-geld berekenen over de dagen dat we gesloten zijn. Herinneringen over in te leveren materialen kun je negeren.

Kan ik wel nog e-books of luisterboeken lenen?

Ja, dat kan! Let wel op dat je per 3 weken 10 e-books kunt lenen per account. Je hebt dan keuze uit ruim 28.000 e-books voor jong én oud. Op deze pagina vind je alle informatie over de e-books.

Luisterboeken kun je lenen via de LuisterBieb-app. Ook zijn er meer luisterboeken toegevoegd voor niet-leden, zodat iedereen kan genieten van boeken. Luisterboeken zijn onbeperkt te leen. Op deze pagina vind je meer informatie over luisterboeken.

Kan ik nog materialen aanvragen bij andere bibliotheken?

Omdat onze vestigingen gesloten zijn kun je tijdelijk geen materialen aanvragen bij andere bibliotheken. Zodra de vestigingen weer open zijn, is aanvragen weer beschikbaar.

Ik heb een boek gereserveerd, blijft deze wel staan?

Ja! Je kunt je boek gewoon ophalen in de vestiging zodra wij weer open zijn. Je gereserveerde boek wordt dus niet weggehaald.