Boekenweek in de Bibliotheek – Een ode aan de vrouw

Gepubliceerd op: 18 maart 2019 13:39

Het thema van de Boekenweek 2019 is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek en in 2019 vieren we boeken over het moederschap in het bijzonder. Via literatuur werpen we licht op het moederschap en het vrouw-zijn en hoe die twee entiteiten zich tot elkaar verhouden. Kortom: het is tijd voor een ode aan de moeder en de vrouw.

Mondiaal thema

Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.
Uiteraard ben je van 23 tot en met 31 maart van harte welkom in Bibliotheek Velsen om dit literaire hoogtepunt met ons mee te vieren, of je nu wel of geen lid bent.

We organiseren de lezing: Van stressmoeder naar powermom
27 maart in Bibliotheek IJmuiden vanaf 19:30, gratis toegang, inschrijven via de website.

Aansluitend aan de Boekenweek is er nog een lezing: Zondagskind van Judith Visser
10 april in Bibliotheek Velserbroek vanaf 19:30, kaarten vanaf €7,50, inschrijven via de website.

Natuurlijk zijn wij ook op zoek naar mooie verhalen over moeders van onze lezers. Stuur je mooiste verhaal van maximaal 500 woorden in voor 27 maart naar info@bibliotheekvelsen.nl. Het mooiste verhaal wordt gepubliceerd in de digitale nieuwsbrief van de Bibliotheek in de maand april.

Meer in de Bibliotheek
De Bibliotheek Velsen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Meer informatie is te vinden op deze website. Word je lid tijdens de Boekenweek dan ontvang je een leuke tas cadeau.