Bibliotheek Velsen neemt voormalig kunstencentrum over!

Gepubliceerd op: 23 augustus 2018 09:19

Na een onzekere periode en de onvermijdelijke beslissing om faillissement aan te vragen voor het Kunstencentrum, is er nu goed nieuws: er komt een doorstart!

Cultuureducatie binnen Velsen blijft gewaarborgd

Bibliotheek Velsen heeft de gehele boedel overgekocht en werkt nu onder leiding van directeur Tjeerd de Kort aan de voortzetting van de activiteiten in dans, theater, muziek, beeldende vorming en cultuuronderwijs. De artistieke inhoud van de lessen sluit goed aan bij de missie en visie van de bibliotheek en ook de gemeente heeft inmiddels toegezegd hiervoor subsidie te verlenen. Op die manier blijft cultuureducatie binnen Velsen gewaarborgd!

Wat betekent dit voor u?

Per september 2018 gaat het KCV verder als KUNSTFORM. Een frisse nieuwe naam die staat voor 'verbinding door middel van kunst en cultuur'. Jong en oud is hier van harte welkom. Zie het als een 'platFORM' voor talentontwikkeling en vrije tijd. Hier is ruimte voor perFORMing, transFORMatie en bovenal plezier binnen de diverse kunstvormen.
Naar inhoudelijke structuur en organisatievorm wordt momenteel onderzoek gedaan. Dit heeft nog even tijd nodig. Zeker is dat DanceWorks per 3 september haar gehele lesrooster weer oppakt. Cursisten die willen leren dansen (van klassiek tot breakdance) zijn van harte welkom. De leslocatie is onveranderd, stichting KUNSTFORM vestigt zich aan Schoolpad 4 in IJmuiden.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de bouw van een tijdelijke website waarop u uzelf of uw kind kunt inschrijven. Houd deze pagina en social media hierover in de gaten. Tot die tijd kunt u extra informatie opvragen via kunstform@bibliotheekvelsen.nl Vanaf 27 augustus is de administratie van KUNSTFORM ook telefonisch bereikbaar.