We zijn online wel open! Ook zijn we telefonisch bereikbaar

Gepubliceerd op: 22 april 2020 09:50

Online leestips en onze vestigingen zijn gesloten, maar we zijn wel telefonisch bereikbaar.

Telefonische bereikbaarheid Bibliotheek

Bibliotheek Velsen is op de volgende dagen en tijden telefonisch bereikbaar voor vragen:

• Maandag van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Dinsdag van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Woensdag van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Donderdag van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Zaterdag gesloten

Telefoon: 0255 52 53 53

E-mail: info@bibliotheekvelsen.nl

Online leestips

Zowel leden als niet-leden kunnen gebruik maken van diverse online diensten van Bibliotheek Velsen. Ontdek ze hieronder!

Lid worden? Dan kan je lid worden bij de onlinebibliotheek. De Jeugd kan gratis lid worden bij onze Bibliotheek!

Volwassenen

E-books: Leden kunnen 10 e-books per 3 weken lenen. Houd je bibliotheekpas bij de hand en maak snel een account aan.

Luisterboeken: Voor leden én niet-leden hebben we hele mooie collectie met luisterboeken in de LuisterBieb-app

Ontdek ook de OBA online voor luisterboeken en podcasts.

In Delpher kun je pagina's met (oude) Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften doorzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld het nieuws van je geboortedag lezen. Dit is voor leden en niet-leden.

Why I Love This Book: Hier vind je alleen maar positieve boekentips, van lezers en schrijvers, in video’s van één minuut.

Jeugd

Bij de jeugdbibliotheek vind je alles over e-books, luisterboeken, de Uitrekselbank, werkstukken, spreekbeurten, theorie-examen voor je rijbewijs en nog veel meer.

Met je bibliotheekaccount heb je onbeperkt toegang tot deze digitale diensten. Niet lid van de Bibliotheek? Je kunt nu gratis lid worden zonder inschrijfkosten te betalen.

Jeugdbibliotheek

Voor de allerkleinsten

Media Ukkie Dagen: Zit je binnen met je kinderen en kan iedereen wel wat afleiding gebruiken? De leukste apps en websites voor jou en je kind vind je hier!

Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes.

Voorleesboeken komen digitaal tot leven, zoals met de geanimeerde prentenboeken van Wepboek. Goed voor de taalvaardigheid van je peuter en gratis beschikbaar via deze website.

Op Bereslim bekijken leden voorleesfilmpjes van bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 7 jaar.