Baby Jayden vindt gouden wikkel uit Boekstart koffer

Gepubliceerd op: 6 november 2018 11:04

Afgelopen zaterdag was het zover! De gouden wikkel uit de boekstartkoffertjes is gevonden door baby Jayden Koops. In de bibliotheekvestiging in IJmuiden waren de ouders van Jayden blij verrast met het verrassingspakket.

Boekstartkoffertje cadeau

De Bibliotheek ondersteunt het voorlezen aan de allerkleinsten helemaal. Sinds vijf jaar doet Bibliotheek Velsen mee met het leesbevorderingsprogramma BoekStart. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee boekjes om direct voor te lezen.

Naast een gratis abonnement en het BoekStartkoffertje organiseert Bibliotheek Velsen ook de voorleesactiviteit BoekStartPret voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar). Tijdens dit uurtje wordt een verhaal voorgelezen en kunnen ouders direct advies krijgen over voorlezen aan de jongste lezertjes. De eerstvolgende BoekStartPret in Velserbroek is vrijdag 9 november om 10.00 uur. In IJmuiden is dit op vrijdag 30 november.