Geef een prentenboek cadeau

Gepubliceerd op: 30 juni 2022 09:50

De jaarlijkse landelijk campagne Geef een prentenboek cadeau is succesvol afgesloten. Alle kinderen van de VoorleesExpress Velsen krijgen het prentenboek Ik zou wel een kindje lusten cadeau, dankzij klanten van The Read Shop Express IJmuiden. Het beroemde prentenboek was de afgelopen weken bij The Read Shop Express IJmuiden te koop voor maar € 2,50. Klanten konden een exemplaar doneren aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

Een Prentenboek voor alle kinderen van de VoorleesExpress

Klanten van de Read Shop in IJmuiden hebben maar liefst 82 prentenboeken van “Ik zou wel een kindje lusten” aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd! Met speciale dank aan Bianca de Niet, die door haar inzet er zo’n succes van maakte.

De ReadShop heeft zich hard gemaakt voor deze mooie missie en besloten de gedoneerde boeken te schenken aan de VoorleesExpress Velsen. “Met de VoorleesExpress Velsen willen we ouders en kinderen laten ervaren hoe leuk lezen en taal is.” aldus Nadine van Oostende. “Ik was dan ook super enthousiast toen Paul akkoord ging om de boeken van deze campagne aan ons te doneren!”

Ik zou wel een kindje lusten

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten.

De Voorleesexpress

De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis.

Het doel van de VoorleesExpress Velsen is om leesplezier en de woordenschat bij kinderen te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen.

Bibliotheekadviseur Nadine van Oostende bedankt alle klanten die een prentenboek van “Ik zou wel een kindje lusten” hebben gedoneerd. “Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het boek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin.