Openingstijden & Huisregels

Gepubliceerd op: 17 augustus 2020 10:36

We open op de volgende dagen en tijden:

Openingstijden Bibliotheek IJmuiden
• Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 10:00 tot 16:00 uur.
Self-service van 10:00 tot 13:00 uur.
• Woensdag: 13:00 tot 20:00 uur.
• Zaterdag: 10:00 tot 14:00 uur.

Openingstijden Bibliotheek Velserbroek
• Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 10:00 tot 16:00 uur.
Self-service van 10:00 tot 13:00 uur.
•Woensdag 13:00 tot 16:00 uur.
• Zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur.

De huisregels

• Blijf thuis als je klachten hebt als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.
  • Blijf thuis als iemand uit jouw huis koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.
  • Bij binnenkomst (bovenaan de trap) handen desinfecteren.
  • In de Bibliotheek is met bewegwijzering duidelijk aangegeven hoe er gelopen moet worden.
  • Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en Bibliotheekmedewerkers.
  • De ingeleverde boeken gaan een dag in quarantaine.
  • De internetpc's zijn weer beschikbaar en er kan weer geprint en gekopieerd worden. Helaas kan er nog niet worden gescanned.
  • Het inleveren van de materialen kan alleen in de buiten boekenbrievenbussen. In IJmuiden kunnen de boeken worden ingeleverd bij de buiten boekenbrievenbus in de Piet Heinstraat en in Velserbroek rechts naast de hoofdingang. Je kunt de geleende materialen voorlopig NIET via de balies inleveren.

Let op! Door de geldende corona maatregelen zijn de regels voor het voorlezen aangepast

Voorleesfeest en Verhaalkabaal

• Voor het Voorleesfeest en Verhaalkabaal hebben wij ruimte voor maximaal 8 kinderen en een ouder/begeleider per kind.
  • De kinderen nemen plaats in ons speciaal voorbereide voorleeshoek in de Bieb, de ouders/begeleider kunnen plaats nemen op de stoelen, die op 1,5m afstand staan.
  • Onze vrijwilliger geeft een kort uitleg over de regels voorafgaande aan het voorlezen.
  • Omdat de activiteit aansluitend aan het voorlezen helaas niet plaats kan vinden, ontvangen de kinderen na het voorlezen een lesbrief met een leuke opdracht waar zij thuis me aan de slag kunnen.

Boekstartpret

• Inschrijven via onze website of bij de balie is verplicht en kan pas twee weken van te voren. Bij het inschrijven vragen wij om naam en telefoonnummer voor het GGD bron- en contactonderzoek.Voor Boekstartpret is plek voor maximaal 4 kinderen en één ouder/begeleider per kind.
  • De kinderen nemen samen met hun ouder/begeleider plaats in het voorbereide voorleeshoek.
  • Bij de voorgegeven zitplekken is rekening gehouden met de 1,5m maatregel van de overheid.
  • Onze vrijwilliger geeft een kort uitleg over de regels tijdens het voorlezen.