Wij zijn weer open!

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 11:51

Iedereen is weer welkom in onze vestigingen in IJmuiden en Velserbroek. Een bezoek aan de Bibliotheek is nog steeds aan maatregelen gebonden. We richten de Bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de Bibliotheek te bezoeken.

Openingstijden Bibliotheek IJmuiden

Dag Tijd
Maandag 10:00 - 17:00 uur (self-service van 10:00 - 13:00 uur)
Dinsdag Gesloten
Woensdag 13:00 - 21:00 uur
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10:00 - 17:00 uur (self-service van 10:00 - 13:00 uur)
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur
Zondag Gesloten

Openingstijden Bibliotheek Velserbroek

Dag Tijd
Maandag 10:00 - 17:00 uur (self-service van 10:00 - 13:00 uur)
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 - 17:00 uur (self-service van 10:00 - 13:00 uur)
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10:00 - 17:00 uur (self-service van 10:00 - 13:00 uur)
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur
Zondag Gesloten

De huisregels

• Het inleveren van de materialen kan alleen in de buiten boekenbrievenbussen. In IJmuiden kunnen de boeken worden ingeleverd bij de buiten boekenbrievenbus in de Piet Heinstraat en in Velserbroek rechts naast de hoofdingang. Je kunt de geleende materialen voorlopig NIET via de balies inleveren.
  • Iedereen van 13 jaar en ouder draagt een mondkapje (zelf meenemen) als je de Bibliotheek binnen komt.
  • Bij binnenkomst je handen desinfecteren.
  • Iedereen ontvangt een mandje. Er zijn maximaal 30 bezoekers (excl. kinderen t/m 12 jaar) toegestaan in de Bibliotheek. Dit om het aantal contactmomenten te beperken.
  • Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en Bibliotheekmedewerkers.
  • Leescafé, internetpc’s, werk/studie- en leesplekken zijn gesloten.
  • Blijf thuis:
    - bij klachten als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.
    - als iemand uit jouw huis koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.

Extra versoepelingen in beide vestigingen vanaf maandag 7 juni

• Er kan weer gestudeerd en gelezen worden.
  • Er kan weer een kopje koffie gehaald worden uit de automaat in het Leescafé.
  • Er kan weer van de publiekspc’s gebruik worden gemaakt.
  • Er kan weer geprint worden.

De AfhaalBieb blijft open

Vanwege het succes van de AfhaalBieb is het nog steeds mogelijk gebruik te maken van deze service, de tasjes staan boven klaar achter de balie. Je hoeft dan verder niet de Bibliotheek in.

Dienstverlening

Op de dinsdagen en donderdagen zijn we gesloten voor publiek, maar bieden dan op afspraak het spreekuur voor hulp bij Digitale Bibliotheekdiensten aan en is er ruimte voor onze vrijwilligers.

Ook belangrijk om te weten

• Je gemaakte reserveringen blijven voor je klaarstaan. Je kunt ze vanaf vrijdag 21 mei 2021 in de Bibliotheek ophalen.
  • Alle geleende materialen met een oorspronkelijke inleverdatum tussen december 2020 en mei 2021 zijn verlengd t/m 15 juni 2021.
  • Materialen kun je 24/7 terugbrengen bij onze vestigingen in de buiten boekenbrievenbussen.

Om onze trouwe leden in het zonnetje te zetten, ontvangt iedereen bij een bezoek aan de Bibliotheek vanaf woensdag 26 mei een klein presentje (zolang de voorraad strekt). Deze dag vieren we dat we weer open zijn!

Tot ziens in de Bibliotheek!