Minecraft Challenge

Gepubliceerd op: 7 september 2020 09:45

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord-Holland? Dan hebben wij een geweldige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de Bibliotheek. Doe je mee? De opdracht van de maand september: Bouw de Bibliotheek van de Toekomst!

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Klaar met bouwen?
Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar biebbouwers@probiblio.nl en geef je naam, leeftijd en woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!

Challenge#5: Bouw een bunker van de Atlantikwall! (deadline 19 oktober)

In oktober is het thema van de Kinderboekenweek ‘En toen’ en gaat het om verhalen over vroeger. Dit jaar is het ook 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Een mooie gelegenheid om ons te gaan verdiepen in de bouwwerken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Jullie gaan bunkers van de Atlantikwall bouwen. De 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de kust van West-Europa. Duitsland bouwde daar duizenden bunkers om te voorkomen dat de troepen van de geallieerden zouden landen. En een bunker is een ingenieus bouwwerk. Verdiep je in de informatie, bekijk het filmpje en lees de opdracht. En ga lekker aan de slag, alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

Dinsdag 29 september wordt de uitleg video geplaatst!

Challenge #4: Bouw de Bibliotheek van de toekomst! (deadline 21 september 2020)

Demira van Vaals is radeloos. Als pas afgestudeerde architect heeft ze net haar eerste opdracht gekregen, en wel van de burgemeester van jouw woonplaats! Demira is naar eigen zeggen "supergetalenteerd", maar kan zich maar weinig bij deze opdracht voorstellen: het bouwen van een supermoderne Bibliotheek. En dus schakelt ze de hulp in van de BiebBouwers! Hoe vinden zij dat de Bibliotheek van de toekomst eruit moet komen te zien?

Je hebt tot 21 september de tijd foto's of video's van jouw bouwwerk te mailen naar biebbouwers@probiblio.nl

Challenge #3: Bouw een scheepswrak! (deadline 24 augustus)

De nieuwe BiebBouwers-Minecraftchallenge staat online! Dit keer duiken we voor de Zuid-Hollandse kust het water in, op zoek naar 17e-eeuwse scheepswrakken. In 1653 vond een enorme zeeslag plaats tussen Engeland en De Republiek der Nederlanden. Voor het Zuid-Hollandse kunstplaatsje Ter Heijde zonken talloze oorlogsschepen. Bij deze challenge roepen we jullie op zich voor te stellen hoe zo'n 17e-eeuws scheepswrak eruitziet.

Challenge #2: Bouw een waanzinnige boomhut (deadline 20 juli)

In juli krijgen jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. En deze maand kunnen jullie van ons de boom in, want jullie gaan een waanzinnige boomhut maken. En niet zo maar een boomhut, maar één met de meest gekke, malle en rare kamers. In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over. Succes!

Challenge #1: Bouw een Castellum

Deze eerste keer nemen we jullie mee naar het verleden. Zo’n 2000 jaar terug in de tijd, toen eendeel van het huidige Nederland bij het Romeinse rijk hoorde. We gaan een Castellum bouwen, oftewel een Romeins fort. In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over.