Minecraft Challenge

Gepubliceerd op: 1 juli 2020 09:45

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord-Holland? Dan hebben wij een geweldige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de Bibliotheek. Doe je mee? De opdracht van de maand juli: bouw een waanzinnige boomhut.

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Klaar met bouwen?
Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar biebbouwers@probiblio.nl en geef je naam, leeftijd en woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!

Opdracht juli: bouw een waanzinnige boomhut (deadline 20 juli)

In juli krijgen jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. En deze maand kunnen jullie van ons de boom in, want jullie gaan een waanzinnige boomhut maken. En niet zo maar een boomhut, maar één met de meest gekke, malle en rare kamers. In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over. Succes!

Opdracht juni: bouw een Castellum

Deze eerste keer nemen we jullie mee naar het verleden. Zo’n 2000 jaar terug in de tijd, toen eendeel van het huidige Nederland bij het Romeinse rijk hoorde. We gaan een Castellum bouwen, oftewel een Romeins fort. In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over.