Gedichtenwedstrijd Comité 4 en 5 mei Velsen

Gepubliceerd op: 9 april 2021 07:58

Dit jaar organiseert het Comité 4 en 5 mei Velsen samen met Bibliotheek een Gedichtenwedstrijd onder de leerlingen van de scholen voor het voortgezet onderwijs in Velsen rondom de thema's: Vrijheid, Herdenken, Solidariteit, Bezetting en Verzet.

Leerlingen zijn van harte uitgenodigd een poging te wagen hun creativiteit tot uiting te brengen in bijvoorbeeld een gedicht, tekening, poster, flyer, presentatie, Infographic, Podcast, Vlog, Tik-Tok filmpje. Ook andere digitale mogelijkheden zijn welkom. De leerlingen bepalen zelf waarmee zij hun gevoel bij ‘Stilstaan bij 4/5 mei’ het beste kunnen uitdrukken.

Jury

De jury bestaat uit de voormalig stadsdichters Joris Brussel en Jantje Bosch, burgemeester Dales en zijn voorgangers Weerwind en Cammaert. Ook directeur van de Bibliotheek Velsen Maarten van Dongen is bereid gevonden de inzendingen te beoordelen.

Prijs

Vast staat dat alle deelnemende leerlingen de ‘Fakkel voor Vrijheid-pin’ van het Comité 4 en 5 mei krijgen uitgereikt. Het winnende gedicht wordt bovendien door de lokale omroep RTVSeaport opgenomen en getoond tijdens de uitzendingen van de 4 mei herdenking en 5 mei viering in Velsen.