We zijn weer (beperkt) open!

Gepubliceerd op: 4 juni 2020 11:00

De Bibliotheken Velserbroek en IJmuiden zijn weer open! Wél met beperkte openingstijden en nieuwe huisregels.

Woensdag 6 mei werd bekend gemaakt in de persconferentie dat de bibliotheken vanaf maandag 11 mei weer open mogen. Er is een landelijk protocol opgesteld met richtlijnen waaraan bibliotheken moeten voldoen voordat zij open kunnen gaan. Dit protocol is ter bescherming en veiligheid van bezoekers en medewerkers van de Bibliotheek. Gezondheid staat bovenaan onze agenda. Vanuit dit protocol kunnen wij aangeven dat wij vanaf maandag 18 mei in Velserbroek en dinsdag 19 mei in IJmuiden de deuren gaan openen.

De openingstijden van de Bibliotheek zijn als volgt

Openingstijden Bibliotheek IJmuiden:

• Dinsdag, donderdag en vrijdag: 10.00 tot 12.00 voor de mensen die tot een kwetsbare groep horen.
• Dinsdag, donderdag, vrijdag: 13.00 tot 16.00 uur.
• Zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur.

Openingstijden Bibliotheek Velserbroek:
• Maandag en woensdag: 10.00 tot 12.00 voor mensen die tot een kwetsbare groep horen.
• Maandag en woensdag: 13.00 tot 16.00 uur.

De volgende huisregels zijn ingevoerd:

• Graag je bibliotheekpasje meenemen. Zonder pasje kan er niet worden geleend.
  • Er mogen een maximaal aantal bezoekers naar binnen.
  • Iedere bezoeker wordt verplicht schone latex of vinyle handschoenen aan te trekken voor eenmalig gebruik. Bij voorkeur deze zelf mee te nemen.
  • Het is verplicht om één mandje per bezoeker mee naar binnen te nemen.
  • Kom bij voorkeur alleen.
  • Jongeren onder 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van één volwassenen (18 jaar en ouder).
  • In de Bibliotheek is bewegwijzering duidelijk aangegeven hoe er gelopen moet worden.
  • Het leescafé is gesloten. Helaas is er geen gelegenheid om kranten, tijdschriften en boeken in de Bibliotheek te lezen.
  • Er kan geen gebruik worden gemaakt van studie- en werkplekken.
  • Er kan geen gebruik worden gemaakt van de internetpc’s en de toiletten.
  • Blijf thuis als je klachten hebt als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.
  • Blijf thuis als iemand uit jouw huis koorts heeft en of benauwdheidsklachten.

Wat kunnen jullie van ons verwachten?

• Inleveren van materialen alleen in boekenbrievenbussen. In IJmuiden in de Piet Heinstraat en in Velserbroek rechts naast de hoofdingang. Je kunt geleende materialen voorlopig niet via de balies terugbrengen!
  • Er kunnen alleen boeken en multimedia worden geleend.
  • Inschrijven (lid worden) om boeken te kunnen lenen kan nog steeds.
  • De online bibliotheek blijft gewoon open.
  • Er vinden geen activiteiten plaats in de Bibliotheek.

Reserveringen

• Van 25 mei tot 15 juni, wordt het reserveren verruimd naar alle vestigingen binnen de organisatie (IJmuiden én Velserbroek), waarbij de quarantaine tijd (36 uur) uiteraard in acht wordt genomen.
  • Vanaf 15 juni kan er weer bij alle aangesloten Bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland gereserveerd worden.
  • Met ingang van 1 juli wordt ervan uitgegaan dat er weer landelijk gereserveerd kan worden.
  • Als de reservering voor je klaar gezet wordt, ontvangt je als gebruikelijk direct een mail. Vanaf deze ontvangst mail moet jezelf 3 dagen (36 uur quarantaine) optellen voordat het boek kan worden afgehaald.
huisregels bibliotheek

Bij de ingang van onze Bibliotheek, gaan wij je informeren over de huisregels, die deze periode zo belangrijk zijn. Het is belangrijk dat wij met elkaar deze regels opvolgen, graag vragen wij hiervoor je medewerking.

Wij ontmoeten je graag weer in onze Bibliotheek!