Nederland Leest

Nederland Leest in de ban van duurzaamheid

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Over dit onderwerp gaan we met elkaar in gesprek in Bibliotheken door heel Nederland tijdens de jaarlijkse themamaand Nederland Leest.

Tijdens Nederland Leest doet de Bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Nederland Leest Junior, dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis sluit naadloos op Duurzaamheid aan. Boeken zijn verkrijgbaar op vertoon van je Biebpas.

In Bibliotheek Velsen organiseren we activiteiten rondom dit thema tijdens Nederland Leest, omdat wij duurzaamheid net zo belangrijk vinden als jij. Wil je meer leren, lezen en praten over duurzaamheid? Ook daarvoor is in de Bibliotheek altijd plek! Kies een mooi boek uit onze ruime collectie, kom naar een van de activiteiten of lees onze duurzaamheidstips.

Kortom: in de Bibliotheek laat je je verrassen, inspireren en bijpraten over het thema duurzaamheid. Kom jij ook?
 

Duurzaamheid in Velsen (20 nov)

Sebastian Dinjens, wethouder klimaat en duurzaamheid, neemt u tijdens de lezing mee in de toekomst van de gemeente Velsen.

Schrijf je in!

Meer weten over duurzaamheid?