Mei Meet Maand Hartstichting

19 mei 2022, van 11:00 tot 17:00 | Bibliotheek Velserbroek

Kosten: Gratis

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen op donderdag 19 mei en vrijdag 20 mei, onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek.

 

 

Beland van meten

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Dus kom langs in de Bibliotheek voor deze belangrijke meting.

Op donderdag 19 mei en vrijdag 20 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur kun je in de Bibliotheek in Velserbroek je bloeddruk meten. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Wilt u meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.