Lezing:Mooie moeders, mooie dochters

18 april 2018, van 19:00 tot 20:30 | Elke week | Bibliotheek IJmuiden

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

foto van een moeder en dochter lachend. lezing over schoonheid en zelfbeeld

Geef je dochter de beste online start: veilig en zelfverzekerd het net op.

Mediawijsheid is net zo belangrijk als inzicht in het verkeer. Je liet haar als peuter toch ook niet alleen naar school fietsen? En juf of meester kan het niet zonder haar moeder!

Zit jouw dochter in de bovenbouw of al in de brugklas en wou je dat ze haar mobiel eens weg legde? Gaat haar online gedrag haar zelfvertrouwen ondermijnen? Omdat ze zichzelf gaat vergelijken met popi klasgenoten, met sterren die alles lijken te hebben behalve problemen… hoe wapen je haar tegen al deze influencers? Of, erger nog, tegen griezels die haar nieuwe “vrienden”worden?

Je bent niet de enige. De nadelen van voortdurend online zijn beginnen zich op te stapelen. Jij erkent als ouder het bestaan van dit probleem en pakt je verantwoordelijkheid. Dat is geweldig!

Niemand heeft tijd of zin om allerlei richtlijnen te volgen, ook jij niet. Waar haal je überhapt de tijd vandaan om ze te lezen? Bovendien ligt de waarheid tussen on- en offline altijd in het midden. Waar precies, dat is voor iedereen anders. Daarom help ik je daarbij. Op een leuke, ontspannen manier. Zodat jij je dochter op dezelfde manier kunt helpen.

STAP 1 NAAR EEN MEDIAWIJZE DOCHTER: Kom naar deze informele lezing vol beelden en leuke weetjes.

Ik ben Ria Knol (geen familie van Enzo ;-), voormalig meiden bladen redacteur en regisseur van honderden fotoshoots met tienermeiden. Nu mediacoach voor meiden en hun moeders.

Mijn missie: Een nieuwe generatie vrouwen met een gezond zelfbeeld – zonder last van belemmerende schoonheidsidealen. Mediawijsheid hoort daarbij!