Informatiebijeenkomst Belastingaangifte

20 maart 2019, van 19:00 tot 20:30 | Bibliotheek IJmuiden

Kosten: Deelname gratis

Samen met de sociaal raadslieden van Socius biedt de Bibliotheek een informatiebijeenkomst aan ter voorbereiding op de digitale belastingaangifte.

Zelf aangifte doen?

De ondersteuning wordt gegeven via een presentatie in het theater van de bibliotheek. De presentatie is gratis te bezoeken. Voor mensen die zelfstandig aangifte willen doen biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Deze computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Informatiebijeenkomst
De informatie die wordt gegeven is beide keren gelijk. De presentatie is voor mensen die hun (eenvoudige) aangifte zelfstandig willen invullen. Via het grote scherm zal onder andere een voorbeeldbelastingaangifte 2018 worden laten zien. De presentatie is niet voor mensen met een eigen bedrijf. Voor inhoudelijke vragen verwijzen we u naar uw eigen belastingconsulent. U hoeft zich voor de bijeenkomsten niet vooraf aan te melden.

Zelf belastingaangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wilt doen zonder hulp, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek op het Dudokplein 16 in IJmuiden. Er zijn voor belastingzaken altijd twee computers met internet gratis beschikbaar om zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Cursussen computergebruik, internet en digitale overheid bij de Bibliotheek
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid organiseert de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: een DigiD aanvragen en gebruiken en informatie zoeken op overheidswebsites zoals Mijn Toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kun je zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en de Belastingdienst. In september start de nieuwe cursus, aanmelden kan via de website of bij de balie van de Bibliotheek.

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leer je de basisvaardigheden zoals de computer opstarten, typen en een e-mail versturen, maar ook via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Ook leer je om te gaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp. Voor deze cursus kan je je aanmelden in de bibliotheek, je krijgt dan vervolgens bericht wanneer er plek is.