Zinnige draden

3 juni 2023 t/m 13 juli 2023 | Bibliotheek IJmuiden

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In 2023 viert MerkWaardig haar 35-jarig jubileum. Merklappen hadden traditioneel een zinnig doel: Jonge meisjes leerden daarmee iets dat ze meteen in de praktijk konden gebruiken. Door de persoonlijke motieven kreeg ook elke lap een eigen verhaal, wat terugkomt in allerlei moderne borduurwerken. Het thema voor het jubileum is dan ook: ‘Zinnige draden.’

Wat is er te zien?

In de tentoonstelling kun je de resultaten van het Woordenproject bekijken. Leden van Merkwaardig hebben woorden geborduurd en die zijn bijeengebracht in een aantal installaties. Daarnaast zijn er werkstukken van individuele leden te zien die te maken hebben met het thema Zinnige draden. Ook worden enkele werken getoond die voor het het Textielfestival 2020 zijn gemaakt maar vanwege Corona nooit eerder zijn geëxposeerd.

 

Doe mee met de workshops

Elke week kunnen bezoekers op woensdag meedoen aan een workshop. Iedere week is er een ander onderwerp (borduren op aftelbare stof, Sashiko en Vrij Borduren). Je kunt je daarvoor aanmelden via de website. De kosten bedragen € 5 inclusief materiaal.

 

Kaartverkoop workshop