Vogels rondom de Zuidpier

1 september 2021 t/m 30 september 2021 | Bibliotheek IJmuiden

Kosten: Gratis toegang

Jelle van der Helm houdt in de maand september in de bibliotheek een expositie over Vogels rondom de Zuidpier. Samen met zijn camera is hij vaak te vinden op de Zuidpier. Velsen heeft een breed strand met twee pieren die 1,5 kilometer de Noordzee in steken, duinen en meer maar ook een haven en industrieën.

Mogelijk om niet direct een eerste idee om vogels te kijken, maar vogels uit verre omstreken komen hier naar toe. Bijzondere vogels vooral tijdens de trek of na flinke stormen op zee. Er zijn hier maar liefst 325 verschillende vogelsoorten waargenomen, waaronder “omrijsoorten” als Kuifaalscholver, Paarse strandloper, Middelste Jager, Jan van Gent en de Velduil maar ook eerste waarnemingen voor Nederland zoals de Siberische grijze strandloper.

Van al deze mooie vogels heeft Jelle prachtige foto’s gemaakt die in de september maand te bezichtigen zijn in de bibliotheek van IJmuiden.

Op woensdagavond 15 september van 19:30 - 21:00 uur geeft Jelle een lezing “Vogels rondom IJmuiden” het is een lezing die aansluit bij de expositie. Je bent van harte welkom, de lezing is gratis.

Mocht je nu al nieuwsgierig zijn Jelle heeft een prachtig boek uitgegeven “Vogels van de Pier” die je kunt lenen in de bibliotheek.