Rita van Loon Kunst en gedicht

1 oktober 2022 t/m 30 november 2022 | Bibliotheek Theater IJmuiden

Kosten: gratis, inloop

De expositie van Rita van Loon heeft als thema de natuur, en alles dat daarin groeit en bloeit. Het is een belangrijk thema dat in al haar canvasdoeken terug te vinden is. Op een deel van werken is de geschiedenis van IJmuiden te zien.

Rita van Loon

Mijn naam is Rita van Loon. In 1956 ben ik geboren in Beverwijk en heb daarna veertien jaar met heel veel plezier in IJmuiden gewoond. Daar het huis, naarmate mijn zus en ik groter werden, toch wat te klein werd zijn wij als gezin uiteindelijk in Heerhugowaard beland. Sinds 1996 ben ik woonachtig in het schilderachtige dorp Obdam, gelegen tussen Hoorn en Alkmaar.

 

 

 

Toen ik in 2012 op mijn kerstkaarten besloot een gedicht te plaatsen is mijn interesse in het dichten begonnen. Inmiddels heb ik al heel wat gedichten geschreven en deze ook regelmatig gecombineerd met een foto. Fotografie is namelijk ook een geliefde hobby van mij geworden en ik ben dan ook vaak te vinden in de natuur. Alles dat groeit en bloeit heeft mijn interesse.

Daarnaast heb ik ook creatieve ervaringen op gedaan in cursussen en workshops op het gebied van schilderen en beeldhouwen. Ik hou ervan om mijn werk te delen en heb dan ook al menig expositie gehouden waarbij ik fotogedichten op canvas, schilderijen en beeldhouwwerk heb laten zien.

Wil je iets meer bekijken van mijn werk dan ben je van harte welkom op mijn website ritavanloon.jouwweb.nl