Christien van Koningsveld

1 april 2020 t/m 30 april 2020 | Bibliotheek IJmuiden

Kosten: Gratis toegang

Beeldend kunstenaar Christien is werkzaam met vele materialen en stijlen. Een eclectische expositie van haar laatste werken is te bezichtigen in de Bibliotheek van IJmuiden in de maand April.

Christien van Koningsveld was vele jaren werkzaam in het onderwijs, daarnaast autodidact wat betreft schilderen en tevens jarenlang verbonden aan Zaterdag Ateliers bij de beeldhouwafdeling.

Zowel  schilderen als beeldhouwen was aanvankelijk figuratief, ook portretten en modeltekenen kwam aan de orde en er werden veel cursussen en workshops gevolgd. Christien is van plan om zo lang mogelijk lessen te blijven volgen om scherp te blijven. Zij vindt het daarbij heel prettig om met anderen, gelijkgestemden te werken. 

Momenteel is Christien al vele jaren lid van Perspectief in Castricum en mag zij op donderdagmiddag deelnemen aan de Abstractgroep met als docent Eric Beets en daar veel inspiratie uit putten. 

Geleidelijk aan is er een ontwikkeling gekomen tot volledig abstract waarbij vorm en compositie een uitdaging vormen. De laatste tijd is Christien ook zeer intensief bezig met kleur. Wat kun je doen met rood, geel en blauw. De kleur komt voor in afzonderlijke schilderijen, maar het boeit haar ook wat de kleuren samen doen. 

Schilderen blijft voor Christien voelen als een innerlijke reis en spannende ontdekkingstocht. Je begint met een gedachte. Er volgt een opzet, maar het schilderij gaat zijn eigen gang en wordt meestal iets totaal anders dan gedacht. En op een bepaald moment beslist het schilderij zelf dat het klaar is.