Zomerlezen

Tijd voor jezelf, tijd voor een boek!

Of je nu van romans of thrillers houdt, in de tuin leest of op het strand, hele avonden of af en toe een hoofdstuk: Lezen laat je zonnig en zorgeloos ontspannen – dát is het Zomerlezengevoel. Bibliotheek Velsen staat in de maanden juni, juli en augustus in het teken van Zomerlezen.

E-books en luisterboeken voorop vakantie

Is jouw e-reader al helemaal opgeladen en up-to-date voor vakantie? Op de website van de Online Bibliotheek vind je nu heel veel zomerse boekentips. 

Voor het eerst e-books lenen in de Online Bibliotheek? We helpen je graag verder. Bekijk op deze pagina hoe je je registreert.

Why I Love This Book - Boekentips

Een boek kiezen lastig? Welnee, laat je gewoon inspireren door een ander! Op Whyilovethisbook vind je leuke boekentips, van lezers en schrijvers, in video’s van één minuut.

 

 

Vlaggentjes Lezen

Deze zomer gaan we vlaggetjes lezen! Wat dit inhoudt en hoe het werkt laten we binnenkort weten. 

Jo Nesbø schrijft het Zomerlezengeschenk 2021: De jaloezieman. In juni, de eerste maand van Zomerlezen (juni, juli en augustus) geeft de boekhandel het geschenk De jaloezieman cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken.

Leestips

Onze Bibliotheekmedewerkers geven tips over boeken, e-books en luisterboeken die zij mooi, bijzonder of opvallend vinden.

Lezen is goed voor je!

Lezen ontspant, ontstress en is gezond! En nu je vakantie hebt kan je daar heerlijk van gaan genieten.

 

 

 

Een aantal titels met het woord ZOMER

Leestips voor kinderen

Zoek een boek op jouw AVI-niveau?

Zomerleesdip? Wij hebben tips

Kinderboeken | Het Klokhuis

Tips om lezen leuker te maken

De leukste bookvloggers (vooral voor meisjes!)

Gratis Zomerlezen bij de Online Bibliotheek

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 kan iedereen tot 18 jaar zonder bibliotheek abonnement snel en makkelijk gebruik maken van de Online Bibliotheek. Je kan gratis 10 e-books en 10 luisterboeken lenen en lezen, met een leentermijn van 3 weken per boek. Vanaf 1 juli laten we weten hoe het precies werkt.