Week van de Poëzie

Maak kennis met het spannende spel van woord en ritme! Hoe lees je eigenlijk een gedicht? En met welke bundel(s) kun je het beste beginnen? Op deze pagina vind je de nodige inspiratie.


Bibliotheek gedicht

Zeker in tijden van een pandemie,
hebben wij aandacht voor poëzie.

Dankzij de corona griep,
hebben we nu een AfhaalBieb.

Je kunt in de catalogus zoeken
naar allerhande boeken.

Geef het door aan de Bibliotheek
en dan staat het van de week
in een tasje voor je klaar.

Lees, luister en ervaar!

En eens komt er weer een dag
dat alles eindelijk weer mag.

 

AfhaalBieb

Toegankelijke poëzie

Poëzie lijkt soms ingewikkeld, maar hoeft dat niet te zijn. Wil je een beetje bij de kern van een dichtbundel komen zonder met moeilijke woorden te worstelen? Neem dan eens een kijkje in deze top ?

E-books met poëzie

Ook dichtbundels leen je heel makkelijk online! In de collectie van de Online Bibliotheek vind je frisse titels en grote klassiekers. Heerlijk voor gewoon lui op de bank.

Luisterboeken met poëzie

Je kan nu ook dichtbundels beluisteren online! In de collectie van de Online Bibliotheek vind je genoeg titels en een ook een heleboel grote klassiekers. Heerlijk voor tijdens een wandeling.

Naast online gedichten en poëzie kun je nu ook met onze AfhaalBieb boeken bestellen uit onze eigen catalogus.


Playlist: Poëzie en muziek komen samen

Poëzie en muziek komen SAMEN, musici spelen samen en bieden troost in grote thema's van het leven waar we samen voor staan.

Passend lezen en de Week van de Poëzie

Ging je er vroeger ook graag voor een goed boek of je favoriete tijdschrift zitten? En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen!