Nederland Leest

Kleine geschiedenis, grote verhalen.

De hele maand november staat de Bibliotheek in het teken van Nederland Leest. In heel Nederland lezen we dan hetzelfde boek dat nu ook als e-book te lezen is 'Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Als je lid bent van de Bibliotheek dan kan je dit e-book via de online Bibliotheek-app gratis downloaden. 

Iedereen in Nederland Leest

Het Zwijgen van Maria Zachea

In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek.

Bekijk dit e-book

Boekentips van onze 'bezoekers'

Wij zijn op zoek naar jouw boekentip! Welke boek vind jij leuk, spannend, aangrijpend of inspirerend. Alle tips komen hier op de website te staan en aan het einde van de maand maken we twee winnaars bekend. Stuur je tip naar info@bibliotheekvelsen.nl of laat je tip achter op Facebook.

Leestips van onze Bibliotheekmedewerkers

Nederland Leest Junior - hét cadeau van de Bibliotheek. Dit boek kan je ophalen na 19 november.

Dwars door de storm

In 1953 gaat de Molukse Jacob met zijn familie in Groningen wonen. Hij leert op school Tjakkie kennen en ze worden vrienden. Beiden hebben een droom waar hun ouders niet achter staan. Vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit e-book


Wat stond er in de krant op mijn geboortedag? Nieuwsgierig kijk op Delpher.nl

Met de website Delpher duik je in de kleine geschiedenis van familie, dorp of stad. Delpher stelt ruim 14 miljoen krantenpagina’s van 1618 tot 1995 gratis en vrij toegankelijk beschikbaar. Je vindt er bijvoorbeeld geboorte- of overlijdensberichten, passagierslijsten, advertenties en berichtgevingen over jubilea.

Eén boek, duizend gesprekken


In gesprek over boeken

Alfred Birney, Hans Goedkoop en Susan Smit zetten zich dit najaar in voor de campagne Nederland Leest. Ze gaan het gesprek aan over boeken, het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen en het bijbehorende geschenkboek. 
Meer geïnteresseerd in e-books? Kijk dan onderaan deze pagina.

  • Hans Goedkoop

  • Alfred Birney

  • Susan Smit

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten