Zomerfestijn

Vanaf maandag 8 juli organiseert Bibliotheek Velsen, in samenwerking met KunstForm Velsen en Volksuniversiteit IJmond, het Zomerfestijn. Op het programma staan vier middagen vol workshops, cultuurproeverijen, ontmoetingen, kunst en dans. De inspiratie voor dit jaar komt uit de landen in de boekenserie "De zeven zussen" van Lucinda Riley. 

Asterope in Engeland

Ter ere van Star en Rory maak je kennis met gebarentaal. Star heeft zelf in haar jeugd gebarentaal geleerd omdat ze heel erg verlegen was en niet graag sprak. Zo communiceren Rory en Star met elkaar. 

De Britse Dawn (docent bij de Volksuniversiteit) maakt scones op traditionele manier. Eerst de jam of eerst de cream? Jij bepaalt! 

 

vlag Engeland

08 juli 2024
14:00 - 16:30

Lees meer en bestel snel je ticket!

Electra in Kenia

De roots van Electra’s oma, Stella liggen in Kenia. In de workshop 
Afrikaanse dans mengen traditionele Afrikaanse stijlen zich met moderne dansstijlen. 

Kom smullen van Chapati's en Nyama Choma. Platte broden of wraps kom je in veel landen tegen. Chapati's worden in Kenia gereserveerd met aromatische vulling.

vlag Kenia

15 juli 2024
14:00 - 16:30

Lees meer en bestel snel je ticket!

Een greep uit de zeven zussen serie

Alcyone in Noorwegen

Ally’s coördinaten leiden haar naar Noorwegen en brengen haar in contact met haar biologische tweelingbroer Thom, die uit een hele muzikale familie komt. Zelf speelt Ally fluit. Maak kennis met de dwarsfluit en de inconische muziek uit de Peer Gynt suite.

 

Vlag Noorwegen

22 juli 2024
14:00 - 16:30

Lees meer en bestel snel je ticket!

Maia in Brazilië

Maia’s familiegeschiedenis gaat terug naar Rio de Janeiro in
1927. Ondertussen is architect Heitor da Silva Costa bezig met het bouwen van het beeld Christus de Verlosser. Het beeld is bedekt met 6 miljoen spekstenen tegeltjes. Op de achterkanten van deze tegeltjes schreven de arbeiders berichten, die nu verborgen zijn in het standbeeld. In de workshop Tegelwijsheid leg je je eigen tekst vast op een tegel. 

Vlag Brazilië

29 juli 2024
14:00 - 16:30

Lees meer en bestel snel je ticket!