Het voorwoord

van de Boekenweek (6 t/m 14 maart 2021)

De Boekenweek 2021 is in verband met het corona virus uitgesteld tot de zomer. Van 6 t/m 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden.

De Boekenweek gaat in de zomer plaatsvinden wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. Vanwege de pandemie kunnen de start en afsluiting van de Boekenweek, het traditionele Boekenbal en de vrij reizen dag van de NS, dit jaar niet doorgaan.


Boekenweekgedicht

Als aftrap van ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ publiceert Trouw, op zaterdag 27 februari.

Het Boekenweekgedicht staat in het teken van het Boekenweekthema Tweestrijd.

De kleine Komedie en de NS

De Stichting CPNB, de Schrijverscentrale en het Letterenfonds organiseren in De Kleine Komedie auteursoptredens op het (online) podium van het theater. Deze optredens worden mede mogelijk gemaakt door de NS. 

Geschenk en essay

De 80ste editie van het Boekenbal gaat niet door. Daarom is er op 5 maart is er een speciale tv-uitzending vanuit de lege schouwburg in Amsterdam. Diverse schrijvers zullen op unieke wijze samen het boek te vieren. 


De Avond van het Boek, zaterdag 13 maart - 20:00 tot 21:00 uur

Schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets worden tijdens de Avond van het Boek in het Eemhuis geïnterviewd door programmamaker Tim den Besten over hun boeken, hun schrijverschap en prijzen. Voor de organisatie van deze avond, die tijdens het Voorwoord van de Boekenweek plaatsvindt, hebben de Bibliotheek Eemland en de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen.

Schrijvers en interviewerBoekenweekgeschenk en Boekenweekessay

Het Boekenweekgeschenk 'Wat wij zagen' van Hanna Bervoets krijgen lezers aankomende zomer cadeau van hun favoriete boekhandel bij besteding van €15 aan Nederlandstalige boeken. Ook het Boekenweekessay 'De genocidefax' van Roxane van Iperen zal dan voor €3,75 te koop zijn. Om de drukte te spreiden en lezers te stimuleren hun favoriete boekhandel te steunen zijn deze uitgaven een hele maand beschikbaar.

Boekenweekgeschenken van eerdere jaren
E-books Nieuw talent

Luisterboeken Literatuur en klassiekers